Στα 250 εκατ. ευρώ το… κέρδος από το πάγωμα των συντάξεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/06/2017 - 12:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε ποσό που φτάνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ ανεβάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος το όφελος από το “πάγωμα” των αυξήσεων στις το 2022, σύμφωνα με το πακέτο των τροπολογιών, που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, με στόχο να κλείσουν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Σε ότι αφορά την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τις 21 Αυγούστου του 2018, όπως προέβλεπε η αρχική ρύθμιση, το… σκηνικό αλλάζει με την προσθήκη της φράσης: «υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος».

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν επανέρχονται de facto οι ΣΣΕ μετά το τέλος του προγράμματος, δηλ. στις 21 Αυγούστου του ’18, αλλά μόνον εάν συμφωνήσουν οι δανειστές ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Το πακέτο με τις τροπολογίες περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται τα εξής:

* Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή, προσαρμόζονται δε ανάλογα οι επιμέρους ρυθμίσεις του Κώδικα για την πρόοδο της διαδικασίας του πλειστηριασμού μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του υπερθεματιστή.

* Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού αποδίδει το τέλος χρήσης στον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο του οποίου αυτός είναι μέλος. Μέρος δε του ανωτέρω ποσού που καθορίζεται με υπουργική απόφαση, αποδίδεται από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙΚ.), εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

* Επαναπροσδιορίζεται το περιεχόμενο της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, με την οποία καθορίζονται το ύψος και ο τρόπος καθορισμού, επιμερισμού, είσπραξης και απόδοσης του τέλους χρήσης των συστημάτων, αναπροσαρμογής του τέλους χρήσης και του μέρους αυτού που αποδίδεται στο ΤΑ.Χ.ΔΙΚ. καθώς και κάθε άλλο συναφές θέμα.

Οι τροπολογίες εντάχθηκαν στην κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο, παρά τις αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία ζήτησε να υπάρξει ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Δευτέρα. Η κύρωση της σύμβασης για την αλιεία και των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα, θα γίνει την Παρασκευή.

antenna

Loading...
  • ideascentral

    europalso