Πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που μπερδεύτηκαν  , η οποία άρχισε χθες το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σήμερα 26 Οκτωβρίου για ορισμένες κατηγορίες, ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν τη σύνταξη στις 30 του μηνός.

Οι συνταξιούχοι είπαν ότι πήραν μόνο την επικουρική και όχι την κύρια σύνταξη, αν και μέχρι τώρα και πιστώνονταν την ίδια ημερομηνία.

Ωστόσο το σύστημα καταβολής των συντάξεων άλλαξε μετά την κατάργηση των μέτρων για την πανδημία και παρά τις συχνές ανακοινώσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τις αλλαγές, το «αλαλούμ» δεν αποφεύχθηκε.

Τι προβλέπει το νέο σύστημα

Σύμφωνα με το νέο σύστημα την 26η/10/2023 (αρχής γενομένης από το απόγευμα της 25ης) καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016).

Επίσης από σήμερα καταβάλλονται οι επικουρικές του ιδιωτικού τομέα ενώ του δημοσίου θα καταβληθούν στις 30 Οκτωβρίου.

Την 30η/10/2023 θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Συνεπώς οι συνταξιούχοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στο εξής:

Οι συντάξεις των μη μισθωτών και των μισθωτών από 1/1/2017 θα πληρώνονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) ενώ οι συντάξεις των μισθωτών και του δημοσίου θα πληρώνονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.