Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα τέλη κυκλοφορίας 2018 για τις μοτοσικλέτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/12/2017 - 17:12 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι ιδιοκτήτες μοτοσικλέτας μπορούν να αποφύγουν να πληρώσουν τα , αν θέσουν τη μηχανή τους σε καθεστώς ακινησίας. Έτσι, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης, ο ιδιοκτήτης μπορεί να εκπέσει τα τέλη.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνονται σχετικές διευκρινίσεις ύστερα απο ερωτήματα φορολογούμενων.

Ειδικότερα η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι με τις διατάξεις του αρ. 22 του ν. 2367/1953, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οχημάτων, να θέσουν αυτά είτε σε εκούσια είτε σε αναγκαστική ακινησία στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εκπέσουν των . Στις διατάξεις αυτές , δεν υφίσταται διάκριση των οχημάτων τα οποία δύνανται να τεθούν σε ακινησία στη Δ.Ο.Υ.

Σημειώνεται ότι λόγοι αναγκαστικής ακινησίας, είναι η κλοπή ή υπεξαίρεση οχήματος, καθώς και η ανωτέρα βία, όπως στην περίπτωση της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης, το οποίο έγινε δεκτό με την ΠΟΛ.1133/25.6.2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά και την ΠΟΛ.1147/3.7.2015.

Συνεπώς με βάση τα ανωτέρω, όπως διευκρινίσει η , οι σχετικές εγκύκλιοι, καταλαμβάνουν όλα τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα οχήματα καθώς και τις δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες.

Τέλη κυκλοφορίας του 2018: Η προθεσμία πληρωμής – Όλες οι πληροφορίες

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: