Πετρόπουλος για αναδρομικά: Θα τα καταβάλουμε στο βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/02/2019 - 11:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Η κυβέρνηση θα καταβάλει τα αναδρομικά που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια «στο βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη σκιά των όσων ζήτησαν οι δανειστές με τη δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακού ελέγχου που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ειδικά για τη σύσταση των ευρωπαίων προκειμένου να υπάρξουν ισοδύναμα ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ρυθμίζει τα όρια στη χώρα».

Για το θέμα των 120 δόσεων και το «όπισθεν ολοταχώς» της κυβέρνησης όπως προκύπτει από το κείμενο της έκθεσης, ο υφυπουργός Εργασίας επιχείρησε να εμφανιστεί σίγουρος ότι «θα το κάνουμε».

«Η έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα που θα απαντήσουμε με πειστικό τρόπο. Θέλουμε η ρύθμιση να κατατεθεί τον Μάρτιο και δουλεύοευμε στην κατεύθυνση αυτή. Δεν υπάρχει σύσταση. Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται για να μην εκφεύγουν του προγράμματος που η χώρα έχει δεσμευτεί».

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις των Ευρωπαίων όσον αφορά το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αντίρρηση για το θέμα. Ερωτά η Κομισιόν ώστε στη συζήτηση που θα ακολουθήσει να διευκρινιστούν ορισμένα θέματα».

«Θα πείσουμε τα τεχνικά κλιμάκια ότι αυτά που δίνουμε είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων της χώρας. Δεν υπάρχει περίπτωση ραπίσματος, τα πράγματα είναι ελεγμένα από την πλευρά μας».  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: