Πετρέλαιο: Απώλειες 40% από τον Οκτώβριο ξυπνούν μνήμες από το μίνι- κραχ του 2014

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/12/2018 - 21:04 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε επίπεδα που είχαν να συναντήσουν απο το φθινόπωρο του 2017 έχουν επιστρέψει οι τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να βυθίζεται σε «βαρύ χειμώνα». Από τον Οκτώβριο οι απώλειες για το μαύρο χρυσό φτάνουν το 40% και όλα δείχνουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2018 θα είναι το χειρότερο από το μίνι κραχ που βίωσε η αγορά πετρελαίου στις αρχές του 2014.

Η συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσίας να μειώσουν την προσφορά από τον Ιανουάριο έχει κριθεί «λίγη» από τους επενδυτές που βλέπουν την παγκόσμια οικονομία να κατεβάζει ταχύτητα και επομένως την όρεξή της για ενέργεια να περιορίζεται, αλλά και την αμερικανική παραγωγή να φουσκώνει συνεχώς.

Μέσα σε δύο μήνες έχουμε έτσι μία πλήρη ανατροπή της εικόνας. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τιμές είχαν εκτιναχθεί σε υψηλά τεσσάρων ετών, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα στη Βενεζουέλα και την Λιβύη θα δημιουργήσουν ένα κενό στην αγορά, που δύσκολα θα καλυφθεί.

Χθες το βράδυ η τιμή του αμερικανικού αργού έκανε βουτιά 7,3% στα 45,24 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αργού τύπου μπρεντ προσγειώθηκε στα 56 δολάρια. Ο κλάδος ενέργειας στον S&P 500 ήρθε αντιμέτωπος με απώλειες 2,3%, αντισταθμίζοντας έτσι τα κέρδη των υπόλοιπων κλάδων του δείκτη.

Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 13% από τον Οκτώβριο και οδεύει προς τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση από το 2011.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso