Παγίδες από το ΥΠΟΙΚ για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/07/2018 - 16:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Δόκανο σε όσους νοικιάζουν τα ακίνητα τους μέσω Airbnb και δεν τα δηλώνουν, στήνει το υπουργείο Οικονομικών, ετοιμάζοντας τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Για τις «πειρατικές» εκμισθώσεις στην AirBnb προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ θα γίνονται έλεγχοι από εφοριακούς με «καμουφλάζ».
Σε λίγες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα (Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής) για την υποβολή των στοιχείων που αφορούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, όπως τόνισε η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Η υφυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «όταν θα ανοίξει η πλατφόρμα με μια συγκεντρωτική δήλωση θα βάλλουν οι υπόχρεοι όλες τις εισπράξεις από τα μισθωτήρια που έχουν κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή, και από κει και μετά θα γίνεται η διαδικασία όπως προβλέπεται.» Ωστόσο η υφυπουργός δεν διευκρίνισε εάν τα συγκεντρωτικά στοιχεία θα αφορούν το 2018 ή και το προηγούμενο έτος 2017.
Η κ. Παπανάτσιου επισήμανε επίσης ότι : «Η υποχρέωση για την δήλωση των εισοδημάτων από την βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των πλατφορμών, είναι δεδομένη. Πρέπει να ξέρουν οι ενοικιαστές ότι από τις διασταυρώσεις εμείς θα μπορέσουμε να τους βρούμε».

Στο τέλος πρόσθεσε ότι: «Είμαστε με 3 μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες σε συνεργασία και μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία. Μπορούμε πλέον να τα εντοπίσουμε όλα αυτά και θα πρέπει να το ξέρουν και όσοι δεν τα δηλώνουν»  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: