Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ ως εισόδημα για το ΚΕΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/04/2017 - 18:38 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 19/01/2021 - 21:19

: Στα κριτήρια για την χορήγηση του το εισόδημα από τα επιδόματα αυτά υπολογίζονται στο εισόδημα.

Βάσει του ν. 4093/2012 παρ.7 του άρθρου ΙΑ2 το ενιαίο «δεν προσμετράται στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου» ενώ όσον αφορά στο ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, δυνάμει του ν. 4254/2014 άρθρο 7α της Υποπαραγράφου Β2, ορίζεται ότι από 1.1.2013 «...δεν προσμετράται στο καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος».

Η προσμέτρηση των συγκεκριμένων επιδομάτων στον υπολογισμό τους εισοδήματος και ο συνακόλουθος αποκλεισμός των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών από το πρόγραμμα του είναι  μη σύννομος.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου απαντώντας εγγράφως σε σχετική ερώτηση Βουλευτή, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθεί να φτιάξει ένα δίχτυ ασφαλείας ειδικά για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το  ποσό της εισοδηματικής  ενίσχυσης  που  δίνει το ΚΕΑ αντιπροσωπεύει τη διαφορά ανάμεσα στα εισοδήματα που είχε το νοικοκυριό το εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης του και το ποσό που εγγυάται το πρόγραμμα για κάθε νοικοκυριό, σύμφωνα με τον αριθμό των μελών του.

Εάν ένα νοικοκυριό έχει ως μοναδικό εισόδημα τα οικογενειακά επιδόματα, τότε εντάσσεται στο ΚΕΑ και θα πάρει τη διαφορά ανάμεσα στο εγγυημένο μηνιαίο ποσό που αναλογεί στο νοικοκυριό μείον το ποσό των .

Επίδομα τέκνων 150 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί

Πληρωμή ΚΕΑ: Οδηγίες για προπληρωμένες κάρτες • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: