Οι αντικειμενικές αξίες το μεγαλύτερο αγκάθι της τέταρτης αξιολόγησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/03/2018 - 18:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Το θέμα των νέων , που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως διαδικασία πριν από το Πάσχα, κάνει τους Θεσμούς να "γκρινιάζουν", ενώ δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά.

Το πρώτο που ρωτούν οι δανειστές είναι ο χρόνος παράδοσης και η «ποιότητα» των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων, την ώρα που στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναγνώρισε πως «παραμένει το πιο δύσκολο τεχνικά θέμα» στις συζητήσεις επί των προαπαιτουμένων της τέταρτης αξιολόγησης, προσθέτοντας πως «ανταλλάσσουμε απόψεις για το πώς θα προχωρήσει πιο γρήγορα».

Πάντως, οι πληροφορίες του ANT1, αναφέρουν πως το σχέδιο βρίσκεται στον «αέρα». Οι εκτιμητές προσελήφθησαν αλλά τα έχουν βρει σκούρα ελλείψει πράξεων σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου αναβολή της προσαρμογής των τιμών στα δεδομένα της αγοράς, αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει παράδοση των εισηγήσεων των εκτιμητών έως τις 15 Μαρτίου και διαμόρφωσης των νέων τιμών έως το τέλος του μήνα. «Με δυσκολία, αλλά προχωράει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 15ης Μαρτίου, στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να συγκρίνουν τις τιμές που θα προτείνουν οι εκτιμητές με τις τιμές που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών από την Τράπεζα της Ελλάδας και το Μητρώο Μεταβίβασης Ακινήτων.

Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να συγκληθεί και η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή, η οποία ακόμα βρίσκεται στα χαρτιά, προκειμένου να δίνει λύσεις στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν αισθητές αποκλίσεις ανάμεσα στις εισηγήσεις των ειδικών και τις τιμές που υπάρχουν (ή δεν υπάρχουν) στη βάση δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ολοκληρώνεται η 1η φάση επαφών κυβέρνησης – θεσμών

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η ολιγοήμερη πρώτη φάση των επαφών των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της δ' αξιολόγησης, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

– 09:00: Αγορές προϊόντων/Αναπτυξιακή στρατηγική

– 10:00: Ανασκόπηση/κλείσιμο.

Στη συνέχεια οι επικεφαλής των κλιμακίων θα αναχωρήσουν από την Αθήνα για να επανέλθουν μετά το Πάσχα, ενώ κατά τη διάρκεια των επόμενων επαφών θα τεθούν και το ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα μετά το μνημόνιο, η διευθέτηση του χρέους και το είδος της εποπτείας μετά τον Αύγουστο.

Loading...


  • europalso   ideascentral