ΟΑΕΔ: Όλες οι πληροφορίες για τα επτά νέα προγράμματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/06/2017 - 12:47 | Author: Newsroom Ipaidia

: Επτά νέα που αφορούν σε 22.500 ανέργους, προανήγγειλε η διοικήτρια του (oaed.gr), Μαρία Καραμεσίνη, τονίζοντας πως οι σχετικές προκηρύξεις θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου.

Τα πρώτα  που θα προκηρυχθούν στις αρχές Ιουλίου αφορούν σε 1.300 νέους, από 25 έως 29 ετών και 2.500 νέους από 18 έως 24 ετών, που έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν την πρακτική τους άσκηση. Τα άτομα αυτά πρόκειται να προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Εντός του Ιουλίου θα βγει «στον αέρα» και το πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 έως 64 ετών, οι οποίοι θα προσληφθούν για διάστημα 12-24 μηνών σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ. Οι επιλεγέντες θα πρέπει να είναι μακροχρόνια άνεργοι, θα λαμβάνουν μισθό έως και 600 ευρώ μηνιαίως, ενώ θα έχουν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Τον Αύγουστο θα προκηρυχθούν δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καθώς και 1.135 θέσεις ανέργων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Από τα δύο πρώτα, οι 1.900 θέσεις αφορούν οκτάμηνες συμβάσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και οι υπόλοιπες 3.700 θέσεις σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 17 δήμων της χώρας.

Τέλος ακόμη 2.000 θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν στα μέσα Αυγούστου, αποκλειστικά για άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένους.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), σε προθεσμίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

για 46.000 εγκλωβισμένους

Στο μεταξύ πρόγραμμα στήριξης 46.000 εργαζομένων που εργάζονται σε θνησιγενείς εταιρείες, ή επιχειρήσεις λίγο πριν το λουκέτο και δεν πληρώνονται, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου, το πρόγραμμα θα βγει στον αέρα στο τέλος του καλοκαιριού και θα προβλέπει οικονομική ενίσχυση αυτών των ανθρώπων, αλλά και βοήθεια για μετάβαση σε άλλη εργασία.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για περίπου 46.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον 6 μήνες, ή βρίσκονται σε εκ περιτροπής απασχόληση, ή ακόμη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από την Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και από το σύστημα Εργάνη.

Από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, 100.000.000 ευρώ θα αξιοποιηθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, με στόχο τη στήριξη των εργαζόμενων. Ηδη στο υπουργείο έχουν λίστα με επιχειρήσεις από φθίνοντες κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με περιορισμένο κύκλο εργασιών ή σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό.

Το πρόγραμμα, γράφει το insider.gr, θα αφορά τη χορήγηση επιδόματος σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους, μέχρι η επιχείρηση στην οποία εργάζονται ως «απλήρωτοι» να τους αποδεσμεύσει, είτε βάζοντας λουκέτο, είτε απολύοντάς τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων το σύνολο των ιδιωτικών υπαλλήλων που απασχολούνται χωρίς να πληρώνονται ανέρχονται σε 1.000.000. Πάντως, το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί και αντικίνητρα για τους ασυνεπείς εργοδότες, όπως τον αποκλεισμό τους από το δημόσιο χρήμα.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso