ΟΑΕΔ – Νέο Πρόγραμμα: 17.000 ευρώ σε άνεργους 18-29 ετών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/01/2020 - 09:35 | Author: Newsroom Ipaidia

: Στα «σκαριά» έχει ο ένα νέο και σημαντικό πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

ΟΑΕΔ – H νέα δράση να βγει στον «αέρα» εντός των επόμενων δύο μηνών και θα δίνει έμφαση σε ανέργους -κυρίως γυναίκες- ηλικίας 18 έως 29 ετών. Η επιχορήγηση θα μπορεί να ανέλθει σε 17.000 ευρώ.

Τουλάχιστον το 60% των εγκεκριμένων σχεδίων θα αφορά γυναίκες, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης, «πάνω από το 60% των ανέργων είναι γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν 20% ανεργία σε σχέση με τους άντρες που έχουν 13,5%».

ΟΑΕΔ: Tα έξι επιδόματα μέχρι 400 ευρώ που χορηγεί σε ανέργους

ΟΑΕΔ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας

Όπως είπε ο διοικητής του , στο νέο “μπορεί ο οποιοσδήποτε άνεργος να συμμετάσχει, από 18-29 ετών, άμα θέλει να καταθέσει επιχειρηματική πρόταση προς την αυτοαπασχόληση”.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, το νέο πιλοτικό είναι καινοτόμο, ενώ θα προβλέπεται και συμβουλευτική και καθοδήγηση έτσι ώστε «να εξασφαλίσουμε ότι οι επιχειρηματικές ιδέες που θα χρηματοδοτηθούν θα οδηγήσουν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις». Όπως εξήγησε ο διοικητής του , οι σύμβουλοι του Οργανισμού θα βοηθήσουν τους υποψηφίους ώστε να κάνουν την ιδέα τους σχέδιο. «Οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες της επιχειρηματικής ιδέας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 2.500 άνεργοι.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 2000 ανέργους

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Παράταση σε 1.690 θέσεις εργασίας  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: