Ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκε για το μέλλον του Ποταμιού, μετά και την αποχώρηση του βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δηλώνοντας ανεξάρτητος.

Μιλώντας το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να προσπαθεί ν’ αλλάξει τη χώρα μαζί «με όσους μπορούν να αφήσουν τους κομματικούς τους μηχανισμούς».

Αφησε δε σαφείς αιχμές για τους πέντε βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από το Ποτάμι λέγοντας ότι «είναι δειλοί, δεν θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την οποία τους ψήφισε ο κόσμος». “Δεν μας τρομάζουν οι αποχωρήσεις. Πιο πολύ θα μας τρόμαζε αν είχαμε γίνει ίδιοι με αυτούς που βρίσκουν στέγη όταν αποχωρούν”, πρόσθεσε

Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί αναφέροντας ότι ο ίδιος και όσοι είναι στο Ποτάμι “δεν μπήκαμε στην πολιτική για να πάμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή στη Νέα Δημοκρατία. Ο κόσμος ψήφισε Ποτάμι για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Ποτάμι δεν θα αλλάξει πορεία “επειδή κάποιοι αναζητούν μια πιο σίγουρη πολιτική στέγη”.