Μοσκοβισί: Οι Έλληνες θα δουν τώρα ότι άξιζαν οι κόποι τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/07/2018 - 10:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Μπορεί να μην έχει έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, ωστόσο έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη χώρα, υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και οι Έλληνες θα δουν τώρα ότι άξιζαν οι κόποι τους, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την οικονομική και νομισματική πολιτική, Πιερ Μοσκοβισίμιλώντας στο αυστριακό πολιτικο-οικονομικό περιοδικό," Profil".

Επιπλέον ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι οι αγορές εμπιστεύονται και πάλι την Ελλάδα, η οποία έχει ξανά την ελευθερία να διαμορφώνει η ίδια την πολιτική της με την ανάπτυξη να είναι και πάλι υπαρκτή στην χώρα.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο χρέος της Ελλάδας λέγοντας ότι, η αποπληρωμή του χρέους όχι μόνο θα παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η χώρα δεν θα χρειάζεται να πληρώνει τόκους μέχρι το 2032, γεγονός που προσφέρει,αποφασιστικό δημοσιονομικό περιθώριο, δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και επενδύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το θέμα περί Grexti, ο κ.Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα αυτά τα χρόνια απέρριπτε δραστικά κάθε μορφή ενός Grexit, καθώς δεν θα ήταν μόνον μία τεράστια ζημία για την Ελλάδα, αλλά ένας κίνδυνος με απρόβλεπτες συνέπειες που ίσως να σήμαινε την αρχή του τέλους για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Loading...


  • europalso   ideascentral