: Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία είναι πάνω από 100 ευρώ στην τιμή των μοριακών τεστ, υπάρχει και η Κύπρος που είναι μεταξύ 20 και 50 ευρώ.

Ποιά θα είναι η τιμή τους

Κάτω από τα 50 ευρώ φαίνεται ότι κλειδώνει το πλαφόν στην τιμή των μοριακών τεστ ανίχνευσης με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για διατίμηση στα 47 ευρώ.

Την εικόνα αυτή είχε περιγράψει νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι το πλαφόν θα οριστεί κάτω από τα 60 ευρώ που είναι σήμερα και κοντά στα 50 ευρώ.

«Θα είναι διατίμηση και θα πρέπει όλοι να την εφαρμόσουν» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρινίζοντας σχετικά με το αίτημα για συνταγογράφηση των πως «όταν κατάλαβαν (σ.σ. όσοι το πρότειναν) ότι η συνταγογράφηση θα σημαίνει ένταση στο clawback κατανόησαν ότι δεν τους συμφέρει».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης «η τιμή των 60 ευρώ για τα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είμαστε φτηνοί στα pcr. Όταν βάζεις μια διατίμηση βάζεις παραμέτρους την τιμή, την ποιότητα και το να γίνονται τεστ. Πρέπει να βάλουμε διατίμηση που θα είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη αλλά δεν θα θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία των τεστ».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «θα είμαστε κοντά στα 50 ευρώ αφού θα πάμε παρακάτω» για τα μοριακά τεστ ενώ ερωτηθείς για τυχόν αλλαγές στην τιμή των απάντησε ότι «η αγορά δουλεύει ικανοποιητικά κανείς δεν πουλάει στα 10 ευρώ».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία είναι πάνω από 100 ευρώ στην τιμή των μοριακών τεστ, υπάρχει και η Κύπρος που είναι μεταξύ 20 και 50 ευρώ. Για να έχουμε μια τιμή που θα είναι υψηλή ποιότητα και φτηνό κάναμε μια συζήτηση, πήραμε τιμές real time χονδρικής από τα εργαστήρια και καταλήξαμε σε μια φόρμουλα που θα μας βάζει στη χαμηλότερη τιμή στα pcr χωρίς να διακινδυνεύουμε την ποιότητα»