Κοτζιάς: «Σύμπτωση απόψεων και συμφερόντων με τον Καύκασο»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/03/2017 - 19:20 | Author: Newsroom

alt

Με γεμάτες τις αποσκευές από τον Καύκασο και την ικανοποίηση ότι δρομολογήθηκε μία στρατηγική συνεργασία υψηλού επιπέδου σε όλα τα επίπεδα με δύο παραδοσιακά φιλικές χώρες, όπως η Γεωργία και η Αρμενία, αναχώρησε ο κ. Κοτζιάς για τις ΗΠΑ, μία ιδιαίτερα σημαντική αποστολή για τη χώρα μας.

Πριν προσγειωθεί το κυβερνητικό αεροπλάνο, από τον Ερεβάν με προορισμό την Αθήνα, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, από όπου ο υπουργός και οι στενοί του συνεργάτες θα αναχωρούσαν για την Ουάσιγκτον ο κ. Κοτζιάς μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνοντας έναν απολογισμό της αποστολής αυτής.

«Ήταν μία σημαντική επίσκεψη στον Καύκασο, σε δύο φίλες χώρες, τη Γεωργία και την Αρμενία» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εξετάσαμε τα προβλήματα της περιοχής, αξιολογήσαμε την γεωστρατηγική κατάσταση και είδαμε ότι έχουμε μεγάλη σύμπτωση απόψεων και συμφερόντων. Είδαμε τις δυνατότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικής και γενικότερα οικονομικής συνεργασίας και ιδιαίτερα στην Αρμενία συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε στα τέλη του 2017 μία επιχειρηματική αποστολή για την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρηματικών σχέσεων γιατί βρίσκονται σε πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο», συνέχισε.

«Όπως διαπίστωσα με τους συνομιλητές μου, ενώ οι σχέσεις οι συναισθηματικές, ιστορίας και παράδοσης, με αυτές τις δύο χώρες είναι πάρα πολύ μεγάλες δεν αντιστοιχούν στις διακρατικές σχέσεις, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Επίσης ενώ έχουμε καλό πολιτικό διάλογο και συχνές πολιτικές συναντήσεις η οικονομική μας συνέργεια δεν είναι αντίστοιχη σε αυτό», δήλωσε επίσης ο Νίκος Κοτζιάς.

Loading...


  • europalso   ideascentral