: Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο το πρωί, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο υπουργός υγείας, .

Ποιά τα νέα μέτρα

«Λάβαμε μέτρα πολύ νωρίς, ανοίξαμε τον με την αναμνηστική δόση στους τρεις μήνες», σημείωσε και συμπλήρωσε πως άνω του 70% των δικαιούχων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού με την τρίτη δόση.

Όπως είπε ο υπουργός υγείας, από αύριο έως και τις 2 Ιανουαρίου θα ισχύσουν συγκεκριμένα και το νέο στάδιο από τις 3 Ιανουαρίου. Η επιτροπή είπε θα συνεδριάσει στις 27 Ιανουαρίου, η επιτροπή προκειμένου να υπάρχει πλήρης αποκωδικοποίηση και αν κριθεί να ληφθούν μέτρα και πριν τις 3 Ιανουαρίου.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα ο κ. Πλεύρης είπε πως η χρήση είναι υποχρεωτική παντού, ειδικά για τους κλειστούς χώρους των ΜΜΜ, είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα.

Όπως είπε απαγορεύονται οι εκδηλώσεις των Δήμων για τις εορτές.

Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα ακόμη κι αν έχουν PCR, θα υποχρεωούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ την 2η και τέταρτη μέρα.

Μετά τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης είπε πως το νέο πακέτο μέτρων θα αφορά στην διασκέδαση, τις εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και γενικότερα που θα τηρούνται με αυστηρότερο τρόπο και αφορούν δραστηριότητες δεν είναι αναγκαίες.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ