Κορονοϊός – Κρούσματα: Σε ποιές περιοχές υπάρχει τάση ανόδου

Κορονοϊός – Κρούσματα: Σε ποιές περιοχές υπάρχει τάση ανόδου

: Ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε πώς δεν έχει έρθει ακόμα η αποκλιμάκωση της πανδημίας.

Μετακινήσεις το

Ο καθηγητής συγκεκριμένα είπε πως, αυτή την στιγμή σταθεροποιηθήκαν τα , η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει και φαίνεται να υπάρχει μια εβδομαδιαία σταθεροποίηση. Ωστόσο σημείωσε πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και ότι τώρα το RT είναι γύρω στο 1 και σε μερικές περιοχές έχει πέσει κάτω από το 1.

Επεσήμανε ότι η Αττική φαίνεται να σταθεροποιείται ενώ υπάρχει τάση ανόδου του στη Δυτική Μακεδονία.

Αναφορικά με τις το Πάσχα είπε πως «Θέλουμε Πάσχα στο χωριό αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη βδομάδα και πως πάνω απ’ όλα είναι οι ασφαλές μετακινήσεις και το να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές που έχουν χαμηλά κρούσματα τώρα.

Υπογράμμισε πως προτεραιότητα σίγουρα υπάρχει για το καλοκαίρι και τον τουρισμό ενώ εξέφρασε την επιφυλακτικότητα του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε για σταδιακή απελευθέρωση και πως το θέμα δεν είναι μόνο μέσα στα μαγαζιά αλλά και γύρω από αυτά. Ωστόσο τόνισε πως πλέον ‘έχουμε καλύτερα όπλα πλέον και απ ότι είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή χαρακτηρίζοντας πολύ «ισχυρό» το .

«Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα για » ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής τονίζοντας πως οι παρενέργειες είναι ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα. «Πρέπει να φύγει το πέπλο ανησυχίας και να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι πιθανότατα να χρειαστούν νέα δόση εμβολίου μετά από 9 μήνες

«Όσο αφορά την 2η φάση του εμβολιασμού αυτό που ξέρουμε είναι ότι στους 6 μήνες έχουμε ικανοποιητικά αντισώματα σε μεγάλο ποσοστό κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μια μονή δόση εμβολίου μετά από 9 – 12 μήνες».

Λύκεια: Με δεύτερο self test σήμερα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Εργασιακό νομοσχέδιο: Περισσότερες άδειες για τους εργαζομένους

ΝΕΟ πρόγραμμα ΟΑΕΔ- Αιτήσεις ΕΔΩ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !