: Η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στις ψυχολογικές επιπτώσεις του ιού στους νοσηλευόμενους.

Ποιό το ψυχολογικό αποτύπωμα

«Είναι σωστές οι εκκλήσεις που κάνει ο υπουργός Υγείας. Σαφώς και βλέπουμε μια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι αυξανόμενη. Έχουμε και βαριά περιστατικά. Υπάρχουν ασθενείς και τώρα που “βαραίνουν” πολύ και χρειάζονται εντατική μονάδα.

Έχουμε όμως και δύο καλά: Οι νέοι άνθρωποι που νοσούν έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό και το ξεπερνούν πιο εύκολα, όμως να θυμίσω ότι και οι νέοι, σ’ ένα ποσοστό μικρό, αρρωσταίνουν βαριά και κάποιοι χρειάζονται μονάδα. Επίσης, έχουμε και ποσοστό μεγαλύτερων ανθρώπων που μπαίνουν (σε ΜΕΘ) που δεν είναι εμβολιασμένοι και ένα μικρό ποσοστό αρρώστων με πολλά σοβαρά προβλήματα. Ακόμα και με το , δεν έχουμε 100% προστασία στους ανθρώπους που έχουν σοβαρά ανοσολογικά προβλήματα» είπε η κ. Γκάγκα στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στο ψυχολογικό αποτύπωμα του , η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε.Τα παιδιά μπορεί να μη κινδυνεύουν αλλά χαλάει το καλοκαίρι τους, χαλάει η ζωή τους. Είναι από κάθε άποψη πρόβλημα. Ο κορονοϊός αφήνει ψυχολογικό αποτύπωμα σε πάρα πολύ κόσμο. Το 1/3 των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν προβλήματα να κοιμηθούν για πολλούς μήνες μετά».