Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης που θα υπογράφεται πριν τον εμβολιασμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/12/2020 - 17:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

- : Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες στα 1.088 κέντρα ενόψει της έναρξης και στην Ελλάδα των εμβολιασμού κατά του , ακόμα και πριν το νέο έτος.

Ήδη σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα έχει σταλεί  το εγχειρίδιο για τον

Στα παραρτήματα του εγχειριδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης «μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση».

Στο ερωτηματολόγιο οι πολίτες θα καλούνται να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, αν έχουν κάποια γνωστή αλλεργία, αν είχαν κάποια σημαντική αντίδραση μετά από εμβολιασμό και αν έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Το ερωτηματολόγιο πριν τον

Όσον αφορά το έντυπο συγκατάθεσης θα συμπληρώνεται από «νόμιμο εκπρόσωπο/δικαστικό συμπαραστάτη» ή από κάποιον «οικείο» του ενήλικα που δεν μπορεί να δώσει προφορική συγκατάθεση

Το έντυπο συγκατάθεσης

Στις 64 σελίδες του εγχειριδίου περιγράφονται κατά κεφάλαια τα συμπτώματα, η διάγνωση και η αντιμετώπιση της covid-19, οι ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν, τα διαθέσιμα εμβόλια, η αποθήκευση, η μεταφορά και η διάθεσή τους, το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο και η διαδικασία εμβολιασμού, οι ανεπιθύμητες ενέργειες και η αντιμετώπιση σφαλμάτων κατά τη χορήγηση των εμβολίων.

Κορονοϊός - εμβόλιο: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Τα εμβόλια είναι ασφαλή λένε οι επιστήμονες

Κορονοϊός: Πόσοι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το 2022  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: