Κορονοϊός – Ελλάδα: Τότε θα έχουμε τοίχος ανοσίας στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Ελλάδα: Τότε θα έχουμε τοίχος ανοσίας στην Ελλάδα

: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στο  τοίχος ανοσίας στην Ελλάδα σε σχέση με τους και για το πότε θα επαναλαμβάνεται το

Μιλώντας στο MEGA μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης αρχικά εξήγησε γιατί δεν έγινε άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα.

«Το βασικό σημείο είναι ότι βλέπουμε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση κόπωσης και πρέπει να αναστρέψουμε την κατάσταση του lockdown, σταδιακά και ελεγχόμενα. Πλέον έχουμε αρκετά εργαλεία που μας το επιτρέπουν, όπως είναι τα .

Επίσης, για το Πάσχα, δε θέλαμε να βαρύνουμε δυσανάλογα την περιφέρεια, να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας στην περιφέρεια. Θέλαμε να ξεκινήσει η αποσυμπίεση από τα αστικά κέντρα και να περάσει στην περιφέρεια, ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερος έλεγχος».

Ο κ. Μαγιορκίνης μετέφερε τον προβληματισμό των λοιμωξιολόγων για τα κορονο-πάρτι σημειώνοντας ότι «δεν ανοίξαμε την εστίαση για να αποφύγουμε αυτά τα πάρτι».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι μειοψηφία, ενώ στην εστίαση θα πάνε εκατοντάδες χιλιάδες. Είναι βέβαια τα ένα φαινόμενο που μας έχει απασχολήσει, δείχνει μια εικόνα για το μέγεθος της κόπωσης, αλλά δε νομίζω ότι συνέβαλε σημαντικά για να πάρουμε την απόφαση για την εστίαση» πρόσθεσε.

Ο ίδιος θεωρεί «εξαιρετικά απίθανο να περάσουμε άμεσα στη φάση της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, είναι νωρίς να μιλήσουμε για κλειστούς χώρους, θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός»

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 22/4

Κορονοϊός: Πώς μπορεί να αποκλειστεί το 4ο κύμα

Σχολεία: Τι θα γίνει με προαγωγικές εξετάσεις, παράταση σχολικού έτους, Πανελλήνιες 2021

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !