Η ανακοίνωση των Θεσμών μετά την αναχώρηση της τρόικας: Σημειώθηκε πρόοδος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/03/2017 - 20:59 | Author: Newsroom

Η ανακοίνωση των Θεσμών μετά την αναχώρηση της τρόικας: Σημειώθηκε πρόοδος

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι θεσμοί, μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα. Σε αυτήν αναφέρουν τη λήξη του γύρου διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για «σημαντική πρόοδο», ωστόσο μιλούν για νέες συναντήσεις εν όψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, ενώ διαχωρίζουν το πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM, αναφέρουν ότι στόχος είναι να κλείσει γρήγορα η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Αναλυτικά, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Τα κλιμάκια της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM συμμετείχαν σε συζητήσεις πολιτικών με τις ελληνικές αρχές γστο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. Το ΔΝΤ συμμετείχε στις συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το δικό του πρόγραμμα. Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση ενός ισορροπημένου δημοσιονομικού πακέτου μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος και μιας σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα ενόψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Στόχος είναι να κλείσει γρήγορα μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement)».

Loading...


  • europalso   ideascentral