Οι τουρκικές διαρροές για επικείμενη συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, των κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν και η πανδημία βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, , στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Στο ζήτημα της πανδημίας και ερωτηθείς αν θα υπάρξει τρίτη δόση για όλους, παρέπεμψε στην Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών, πάντως «καταλαβαίνω ότι δεν θα είναι καθολική η δυνατότητα να λαμβάνει κανείς την τρίτη δόση, θα είναι μόνο κατά ομάδες».

Κατά τον υπουργό Επικρατείας, «πάντοτε είναι ανοιχτό το μενού να υπάρξει επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες, αυτό έχει πολλές μεταβλητές, έχει να κάνει με τις ανάγκες κάθε κατηγορίας και τα ποσοστά εμβολιασμού (σ.σ. σε αυτήν) και τα ποσοστά εμβολιασμού συνολικά στην κοινωνία. Βεβαίως παραμένει η υποχρεωτικότητα στο τραπέζι, στην παρούσα φάση δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες περιμένουμε να δούμε πώς έχει δουλέψει η υποχρεωτικότητα».

Ευκαιρίας δοθείσης παρατήρησε, μάλιστα, πως «στις δομές υγείας παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, δεν υπήρξε μεγάλη ανατάραξη στο σύστημα από εκείνους που ετέθησαν σε αναστολή, είναι περίπου 6.500 άτομα».

Συμπερασματικώς, «θα αξιολογήσουμε εάν είναι αναγκαίο σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή να επεκταθεί, καθολική υποχρέωση όλου του πληθυσμού δεν πρόκειται να υπάρξει».

Κλείνοντας με τα της εστίασης διαχώρισε πελάτες από εργαζόμενους, αφού οι μεν πρώτοι ικανοποιούν, όπως είπε, μια μη ζωτική ανάγκη τους, ενώ οι δεύτεροι εργάζονται εκεί, με μάσκα και δυο τεστ την εβδομάδα.