Φορολοταρία: 4 τυχεροί πήραν από 3.000 ευρώ και 29 από 2.000

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/12/2017 - 09:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Εξαιρετικά Χριστούγεννα θα κάνουν περίπου 10.000 συμπολίτες μας που ήταν οι τυχεροί στην του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς θα μοιραστούν 10 εκ. ευρω

Έγιναν 10 κληρώσεις στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για που προέκυψαν από τις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς καθυστέρησε η εφαρμογή του μέτρου και έπρεπε να μοιραστεί το ποσό που είχε προϋπολογιστεί.

Ετσι την Κυριακή έγιναν κληρώσεις για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο. Η κλήρωση για τις αποδείξεις του Οκτωβρίου είχε γίνει τον περασμένο μήνα, όταν εφαρμόστηκε πρώτη φορά το μέτρο. Να σημειωθεί ότι η κλήρωση για τις αποδείξεις του Δεκεμβρίου θα γίνει μετά τις 20 Ιανουαρίου του 2018, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση.

Από τις κληρώσεις και αυτή που έγινε στις 30 Νοεμβρίου προέκυψαν συνολικά 10.963 τυχεροί.

Κάποιοι από αυτούς τους 10.963, 33 για την ακρίβεια, ήταν πιο τυχεροί αφού τέσσερις εξ αυτών κέρδισαν από 3.000 ευρώ ο καθένας αφού λαχνοί τους βγήκαν σε τρεις διαφορετικές κληρώσεις και ακόμη 29 πολίτες κέρδισαν από 2.000 ευρώ αφού οι λαχνοί τους κέρδισαν σε δύο διαφορετικές κληρώσεις. Οι υπόλοιποι 10.930 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκύπτει ότι:

στις 11 δημόσιες κληρώσεις συμμετείχαν 6.002.474 φορολογούμενοι
στις κληρωτίδες των 11 κληρώσεων μπήκαν συνολικά 11,315 δισ. λαχνοί
το συνολικό ύψος των συναλλαγών από το οποίο προέκυψαν οι λαχνοί για τις κληρώσεις ανήλθε σε 22,415 δισ. ευρώ
1.548 τυχεροί λαχνοί αντιστοιχούν σε μηνιαίες συναλλαγές από 3,70 ευρώ έως 200 ευρώ
6.057 λαχνοί αντιστοιχούν σε συναλλαγές μεταξύ 200,01 ευρώ και 1.000 ευρώ
3.395 τυχεροί λαχνοί προέρχονται από μηνιαίες συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ

Πώς θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που συγκέντρωσαν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και συγκεκριμένα στο aade.gr.

Ακολούθως, μπορούν να ψάξουν στους ανωτέρω πίνακες με τα αποτελέσματα για να διαπιστώσουν αν οι λαχνοί τους κληρώθηκαν.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος φορολογούμενος κέρδισε τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος στο TAXISnet για να δηλώσει το λογαριασμό του σε μορφή ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ. Στο λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος θα πρέπει να είναι μόνος ή πρώτος δικαιούχος.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι αναπληρωματικοί δικαιούχοι.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πληρωμή των τυχερών που προέκυψαν από τις χθεσινές κληρώσεις θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου 2017, συμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: