“Βαρύς” είναι ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Μόνο για τους δύο αυτούς φόρους καλούνται να πληρώσουν 1,8 δισ. ευρώ.

Η προθεσμία για την πρώτη δόση του λήγει την Παρασκευή, ενώ η τελευταία θα πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Γενάρη του 2019.

Σημειώνεται ότι προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση, καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι φορολογούμενοι για να κερδίσουν περισσότερες από πέντε δόσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ:

-Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φτάσουν τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών.

-Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο Taxisnet ακόμη και αν δεν έχει λήξει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης.