ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα υπολογιστεί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/02/2019 - 10:36 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί εφέτος με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες.

Δεν αναμένεται να υπάρξει μεταβολή, μέχρι το τέλος του χρόνου και στον υπολογισμό των φόρων μεταβίβασης ακινήτων: αγοραπωλησιών, δωρεών και γονικών παροχών. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή, όπως γράφει η εφημερίδα"Καθημερινή".

Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από το μνημόνιο να προχωρήσει σε επανυπολογισμό του φόρου με βάση τις αντικειμενικές αξίες που θα καθοριστούν φέτος.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Έτσι θα χρησιμοποιηθούν οι τιμές ζώνης που χρησιμοποιήθηκαν και για τον ΕΝΦΙΑ του 2018.

Η διαφορά για τους ιδιοκτήτες είναι ότι θα ισχύσει φέτος ο νέος τρόπος υπολογισμού που φέρνει μειώσεις έως 30% για τους έχοντες ατομική περιουσία έως 60.000 ευρώ και γενικότερα μειώσεις των επιβαρύνσεων για τους έχοντες ατομική περιουσία έως 200.000 ευρώ , οι οποίες όμως δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 80-100 ευρώ.

Με το να παραμείνουν αμετάβλητες οι τιμές ζώνης, δεν θα διαταραχθεί η ανοδική πορεία στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Για χιλιάδες περιοχές της χώρας τα έξοδα και οι φόροι μεταβίβασης έγιναν λιγότεροι με το που άλλαξε ο χρόνος, ενώ όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, αυτός θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στα ειδοποιητήρια η μείωση του φόρου έως και 80- 100 ευρώ.

Με την αλλαγή του χρόνου ενεργοποιήθηκαν και για τους φόρους μεταβίβασης ακινήτων οι αντικειμενικές αξίες που καθορίστηκαν τον Ιούνιο του 2018.

Έτσι επήλθαν αυξήσεις φόρων σε 3.792 ζώνες, μειώσεις σε 2.122 ζώνες, ενώ για 4.302 περιοχές δεν επήλθε καμία μεταβολή. • Η Παιδεία - Ειδήσεις σήμερα

  Η Παιδεία στο Viber - Δείτε ΕΔΩ

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: