ΑΣΕΠ: Πότε θα γίνουν 8.845 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/12/2017 - 16:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τις 8.845 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων όπως επιβεβαιώσε, μιλώντας επι του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης στην ομιλία του κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υπονόμευσε το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Το (asep.gr) που έχει αναλάβει τη διαδικασία η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη «μέθοδο ΚΕΑ», καταρτίζει την σχετική προκήρυξη από τις αρχές Δεκεμβρίου και έχει καταλήξει στη μοριοδότηση, αλλά ακόμη δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα σταλεί στο ΦΕΚ. Αν δηλαδή. αυτό θα είναι εντός του 2017 ή στις αρχές του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι από την απόστολή στο ΦΕΚ απαιτούνται 15 ημέρες για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντως είναι η 31η Μαρτίου 2018.

ΑΣΕΠ: Tα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2017

Πώς θα γίνει η μοριοδότηση
Στο στάδιο της κατάρτισης από το ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 8.845 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Στόχος τόσο της Ανεξάρτητης Αρχής όσο και τους υπουργείου Εσωτερικών είναι η προκήρυξη να έχει δημοσιοποιηθεί πριν τις γιορτές, ώστε οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων να είναι έτοιμοι έως την 31η Μαρτίου 2018.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν, με τη «μέθοδο ΚΕΑ» να υποβάλλουν αιτήσεις σε όλους του δήμους της χώρας που έχουν συμπεριληφθεί στην προκήρυξη κατά σειρά προτίμησης, η οποία, ανάλογα με την μοριοδότηση τους, θα παίζει ρόλο και σε ποιον δήμο τελικά θα προσληφθούν στο πρότυπο του μηχανογραφικού των Γενικών Εξετάσεων. Μοναδικός περιορισμός είναι ότι πρέπει στην αίτηση τους, να ενδιαφέρονται για θέση που υπάγεται στην ίδια κατηγορία εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr και του ένθετου «Καριέρα και Εργασία» της ΕΦΣΥΝ που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα βασίζεται αφενός στο άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 και αφετέρου στο άρθρο 18 του ιδρυτικού νόμου, 2190/1994 του . Συγκεκριμένα:

Μόρια από προϋπηρεσία
Αναλυτικά για όσους έχουν προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση σε δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

Έτσι ένας υποψήφιος που ήταν είτε «παρατασιούχος» είτε εργαζόμενος στην καθαριότητα δήμου παλιότερα, για διάστημα δύο ετών, έχει προβάδισμα 408 μορίων, έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Μοριοδότηση από άλλες πηγές

Ωστόσο σύμφωνα με το νόμο 2190/1994, βάσει του οποίου διενεργούνται και οι διαγωνισμοί του , πέρα από την προϋπηρεσία, θα μοριοδοτηθούν μεταξύ άλλων:

-Ο αριθμός των ανήλικων τέκνων που έχει ο υποψήφιος.

-Ο χρόνος ανεργίας.

ΑΣΕΠ- 1Γ/2017: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: