Έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας  – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο σημειώνει, προσθέτοντας ότι έρχεται μεγάλη διόρθωση της θερμοκρασίας προς τα κάτω. Έτσι, που θα φτάσει τελικά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου σε νέα του ανάρτηση στο facebook: «Σε αποδρομή ο παρατεταμένος καύσωνας από τα μέσα της άλλης εβδομάδας με τη θερμοκρασία σε μεγάλη διόρθωση προς τα κάτω και σε κανονικά επιτέλους για τη χώρα μας για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα!».

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου παραθέτει πίνακα με τις θερμοκρασίες έως και τις 31 Ιουλίου, στον οποίο καταγράφεται η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ, γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και τη γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!».

Νέο Δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα: Πότε αρχίζουν τα 45άρια, πότε θα δροσίσει

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ, το μεσημέρι του Σαββάτου (22/07), προειδοποιώντας για την εξέλιξη του καύσωνα και για θερμοκρασίες ακόμα και 45 βαθμών Κελσίου κατά τόπους.

Αναλυτικά, το Σάββατο (22/07) προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο τους 42 με 43 και – κατά τόπους – στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 44 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου, καθώς και την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την Κυριακή (23/07) οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και – κατά τόπους – στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου, καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα, τη Δευτέρα (24/07) η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και – κατά τόπους – στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη (25/07) και την Τετάρτη (26/07) αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, όμως, την Πέμπτη (27/07) η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Καύσωνας: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας καθώς το Σαββατοκύριακο, όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα κυμανθούν ανάμεσα σε 38 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση του κ. Μαρουσάκη ήταν 38 με 41 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 42-45 βαθμούς σε περιοχές ηπειρωτικά της χώρας και 36-38 βαθμούς στο Αιγαίο λόγω των μελτεμιών.

«Την Κυριακή που μπαίνει και ο λίβας η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική στα μεγάλα αστικά κέντρα» ανέφερε, ενώ προειδοποίησε για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μάλιστα, σε αυτό το δεύτερο κύμα καύσωνα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή και στα αστικά κέντρα δεν θα πέφτει κάτω από 30 βαθμούς.

Ωστόσο, και την επόμενη εβδομάδα ο υδράργυρος θα παραμείνει στα ύψη καθώς αναμένεται από την Τετάρτη ένα τρίτο κύμα καύσωνα μπορεί να είναι ακόμα πιο ισχυρό και ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.