Ανατροπές στα κοινωνικά επιδόματα – Στα δύο τα έσπασε η κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/12/2017 - 14:44 | Author: Newsroom Ipaidia

Στα δύο ‘’έσπασε’’ η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις στα τις οποίες προβλέπει το Μνημόνιο.

Το πρώτο σκέλος των μεταρρυθμίσεων αυτών που θα αφορά τα και τα εκπαιδευτικά θα πρέπει να θεσπισθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του Μνημονίου.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος της μεταρρύθμισης των επιδομάτων (αναπηρικών, , μεταφορικών) μεταφέρθηκε για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής και συγκεκριμένα για το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2018.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο επικαιροποιημένο Μνημόνιο (Ιούνιος 2017) προέβλεπε τη θέσπιση όλων των παραπάνω μεταρρυθμίσεων σε πέντε τομείς, των κοινωνικών επιδομάτων έως τον περασμένο Νοέμβριο και την εφαρμογή τους, κατά περίπτωση, έως τον Ιούνιο του 2018.

Η 1η "δόση" έως τέλος Δεκέμβριο

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής η οποία αναμένεται να κλείσει έως τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος μηνός, το σχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου προβλέπει ως προαπαιτούμενα:

– Τη θέσπιση μιας μεταρρύθμισης στο σύστημα των οικογενειακών επιδομάτων η οποία θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2018. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς την αύξηση των κονδυλίων για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 28% το 2018 σε σχέση με το 2017, αλλά τη μείωση του ανώτατου πλαφόν εισοδήματος με βάση το οποίο δικαιούται ένα νοικοκυριό στα 33.750 ευρώ, σύμφωνα με το capital.gr.

– Τη θέσπιση μίας πιλοτικής μεταρρύθμισης στα .

– Τη σύνταξη μίας έκθεσης για τον εξορθολογισμό των εκπαιδευτικών επιδομάτων.

Η 2η "δόση" μεταξύ Μαρτίου – Ιουνίου 2018

Σαν βασικά παραδοτέα, δηλαδή σαν προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης του Προγράμματος Προσαρμογής, το σχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου αναφέρει:

– Τη θέσπιση της πανεθνικής εφαρμογής της μεταρρύθμισης των αναπηρικών επιδομάτων το Μάιο του 2018 και την εφαρμογή της από τον επόμενο μήνα.

– Την εφαρμογή μίας μεταρρύθμισης για τα μεταφορικά επιδόματα από το Μάιο του 2018.

– Τη θέσπιση στεγαστικών επιδομάτων το Μάρτιο του 2018.

   • ideascentral

    europalso

Enter your email address: