Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Το  νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για τις ρυθμίσεις χρεών, την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση στο αγροτικό πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών .

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Με την αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας, χιλιάδες φορολογούμενοι θα μπορούν από την 1η Απριλίου 2023 να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Για την άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα, καταβάλλεται το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για 2 μήνες καταβάλλονται τα 2/12 των τελών, για 3 μήνες καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ.. Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Έτσι, εάν ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 120 ευρώ, προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για παράδειγμα τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 10 ευρώ.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ