Χουντής: Υποχρηματοδότηση της Παιδείας με επιπτώσεις στις υποδομές και στη στελέχωση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/04/2019 - 19:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την ανησυχία του για τη συρρίκνωση της της στην Ελλάδα που αποτυπώνεται με ελλείψεις στις υποδομές και υποστελέχωση εκπαιδευτικού προσωπικού, εκφράζει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής.

«Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας μειώθηκε σε 5,65 δισ. ευρώ το 2017, από 7,75 δισ. ευρώ που ήταν το 2010, οδηγώντας σε συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών μονάδων και μείωση του διδακτικού προσωπικού, σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης», αναφέρει ο κ. Χουντής στην ερώτησή του.

Διευκρινίζει δε ότι «αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης είναι οι ελλιπείς, και πολλές φορές ακατάλληλες, κτιριακές υποδομές, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, η υποστελέχωση σε εκπαιδευτικούς και τα μεγάλα κενά που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες και ρωτάει την Επιτροπή «εάν πιστεύει ότι οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις επιτρέπουν την προάσπιση του αγαθού της εκπαίδευσης – όπως προβλέπεται, από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (άρθρο 14) – καθώς εάν οι μαθητές στην Ελλάδα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές στην ΕΕ».

Loading...


  • europalso   ideascentral