Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος για εκ περιτροπής λειτουργία στα σχολεία Κοζάνης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/10/2020 - 14:05 | Author: Newsroom Ipaidia

για τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης: “Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στα διάφορα ερωτήματα που διατυπώνονται και που αφορούν στη λήψη περαιτέρω μέτρων στα σχολεία της περιοχής της Κοζάνης.

Η απάντηση είναι απλή. Η εκ περιτροπής λειτουργία προβλέπεται στο επίπεδο συναγερμού 4 όταν υπάρχουν συρροές εντός των σχολείων.

Στην Κοζάνη από την 1 Σεπτεμβρίου έχουν εντοπιστεί συνολικά 20 κρούσματα στη σχολική κοινότητα, από τα οποία 4 είναι εκπαιδευτικοί, 15 μαθητές και ένα κρούσμα αφορά λοιπό σχολικό προσωπικό.

Και σε καμία περίπτωση, σε καμία από αυτές τις 20 περιπτώσεις δεν έχει υπάρξει συρροή εντός σχολικής μονάδας. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος για εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων στη Κοζάνη”.
Επιπροσθέτως ο κος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε για τα μέτρα που ισχύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μέχρι τις 29 Οκτωβρίου

Αναστέλλονται όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις οδήγησης. Ανοιχτά παραμένουν σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι εξής επιχειρήσεις: τα πρατήρια καυσίμων, πώλησης καυσόξυλων, τα φαρμακεία, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, τα συνεργεία οχημάτων και επισκευής ελαστικών, τα καταστήματα υπηρεσιών ηλεκτρονικού, τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, ταe-shop, καθώς και καταστήματα υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών (ΚΑΔ 4742).

Ανοιχτά παραμένουν επίσης τα καθαριστήρια και ταpet shop. Πρόκειται δηλαδή για όλες τις επιχειρήσεις εκείνες, που παρέμειναν ανοιχτές κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, παραμένουν και τώρα ανοιχτές σε αυτή τη φάση των μέτρων του επιπέδου συναγερμού 4.

Όσον αφορά στους εργαζομένους της περιοχής, απαγορεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων η μετακίνηση επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, προς άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
Όσοι κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και εργάζονται σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή μένουν σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα και εργάζονται σε επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες που παραμένουν ανοιχτές στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μπορούν να μετακινούνται, οι μεν ιδιωτικοί υπάλληλοι με βεβαίωση του εργοδότη και βεβαίωση από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, οι δε δημόσιοι υπάλληλοι με βεβαίωση της υπηρεσίας τους και μόνο για τις ώρες εργασίας τους.
Eπιτρέπονται τα ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους υγείας, σπουδών ή αν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού με το σχετικό εισιτήριο. Άτομα που βρίσκονται ως επισκέπτες στην Κοζάνη, μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους άπαξ, με σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία τους.
Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, για να παραστεί κάποιος σε γάμο, βάφτιση, κηδεία ή μνημόσυνο.

Σε περίπτωση που προκύψουν επιπλέον θέματα που χρήζουν διευκρινίσεων θα υπάρξει στα επόμενα 24ωρα και σχετική νέα ανακοίνωση.
Απευθύνουμε ισχυρότατη σύσταση στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για αποφυγή όλων των περιττών μετακινήσεων και για κατά γράμμα τήρηση των μέτρων. Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε, όσο πιο πιστά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα αυτά θα αποδώσουν”.
Τι προβλέπεται για το επίπεδο συναγερμού 4

• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και τους εξωτερικούς χώρους.

• Αναστέλλονται όλες οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

• Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

• Επίσης, ισχύει η αναστολή λειτουργίας για Δικαστήρια, Εισαγγελίες, υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως κτηματολογικά γραφεία, υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, σπήλαια, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες, για κινηματογραφικές προβολές, για κέντρα διασκέδασης περιλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων,catering και μπαρ, για μουσικές σκηνές και για εστίαση (εξαιρούνται οι υπηρεσίες take away, delivery και drive-through).

• Επίσης για παιδότοπους, κάθε είδους αγώνες και προπονήσεις (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση),

• Αναστέλλεται ακόμα η λειτουργία σε γυμναστήρια, σε λιανεμπόριο, σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, σε εμποροπανηγύρεις και κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του νόμου 4497/2017, σε συνέδρια και εκθέσεις, σε υπηρεσίες πάρκων, ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων.

•Επίσης, αναστέλλονται τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα, ενώ οι πρόβες μπορούν να πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: