Χαμός στην ΑΔΕΔΥ. Σύνεδρος επιχείρησε να ψηφίσει με το διαβατήριο στελέχους της ΔΑΚΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2016 - 19:49 | Author: Newsroom Ipaidia
Βίκυ Σαμαρά

Μεγάλη ένταση επικράτησε την τελευταία μέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας της διαδικασίας, για την ψηφοφορία προεδρείου, όταν σύνεδρος από το χώρο των τελωνειακών επιχείρησε να ψηφίσει με διαβατήριο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.

Όπως καταγγέλθηκε στο συνέδριο, τα ψευδή στοιχεία που έφερε ανήκαν σε πρόσωπο που ανήκει στην παράταξη της ΔΑΚΕ, ο οποίος δεν βρισκόταν στον χώρο.
Ο άνθρωπος που επιχείρησε να ψηφίσει με ψευδή στοιχεία έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε με την αυτόφωρο διαδικασία. Καθώς όμως ήταν κατ έγκληση και δεν έγινε μήνυση, δεν ασκήθηκε δίωξη και το ζήτημα από αστυνομικής πλευράς έληξε εκεί, ενώ συνεχίστηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, ότι δεν είναι το μόνο.
Πηγές της ΝΔ ανέφεραν στη συνέχεια ότι: «Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».
Το πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου φέρεται να χρησιμοποίησε ο σύνεδρος που επιχείρησε τη λαθροχειρία ήταν ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης. Ο κ.Σπανάκης σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει άγνοια για τα τεκταινόμενα στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, διαψεύδει ότι έχει παραιτηθεί και αναφέρει ότι έχει ζητήσει από το δικηγόρο του να ερευνήσει τι συνέβη.
Πληροφορίες από το κόμμα της ΝΔ ωστόσο επιβεβαίωνουν ότι έχει παραιτηθεί από γραμματέας Οργανωτικού.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την λαθροχειρία στελεχών της ΝΔ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

"Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Συγκεκριμένα, ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, έστειλε «αντικαταστάτη» στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών.
Για… κακή το τύχη, όμως, ο «αντικαταστάτης», ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφόρω.
Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη «συμφωνία αλήθειας» που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα «φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς".
http://news247.gr/


 • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso