Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την εεπιστολή της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, με την οποία γνωστοποιείται πως ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων διώκονται από γονείς επειδή απέτρεψαν την είσοδο μαθητών λόγω απουσίας self-test.

Όπως σημειώνεται στη επιστολή, οι δύο εκπαιδευτικοί ακολούθησαν πλήρως τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από το υπουργείο να εκδώσει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις που σχετίζονται με τη νόμιμη υποστήριξη των εκπαιδευτικών, όπως και την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου στην εκδίκαση της υπόθεσης.

H αναφορά

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη καταθέτει προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορά την επιστολή της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με τίτλο «Νομική υποστήριξη συναδέλφων», σύμφωνα με την οποία γνωστοποιείται πως ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του 1 ου Γυμνασίου Ιωαννίνων διώκονται νομικά από γονείς, επειδή απέτρεψαν την είσοδο μαθητών λόγω απουσίας self-test.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι δύο εκπαιδευτικοί ακολούθησαν πλήρως τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ζητά από το υπουργείο να εκδώσει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις που σχετίζονται με τη νόμιμη υποστήριξη των εκπαιδευτικών, όπως και την παρέμβαση του
Ελληνικού Δημοσίου στην εκδίκαση της απόφασης.

Η επιστολή

Σας κάνουμε γνωστό πως ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του 1 ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, διώκονται νομικά από γονείς, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο χωρίς self-test.

Οι συνάδελφοι εκτελώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ενήργησαν όπως αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Περιμένουμε από την Υπουργό Παιδείας την άμεση στήριξη των συναδέλφων, αφού σύμφωνα με την διάταξη  (Ν. 4795/2021) που ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Απριλίου,  παρέχεται νομική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους  και σε περίπτωση έγερσης αγωγής εκ μέρους τρίτων.

Ζητούμε άμεσα από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να παρέμβει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την έκδοση των αποφάσεων που αφορούν την νόμιμη υποστήριξη των συναδέλφων όσο και την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου στην εκδίκαση της υπόθεσης.