Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» στον ομότιμο καθηγητή Λευτέρη Οικονόμου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/07/2020 - 18:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την ικανοποίησή της εκφράζει η κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη βράβευση του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, Λευτέρη Οικονόμου, με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2020.

Το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο έως σήμερα απονεμόταν σε προσωπικότητες που έχουν γεννηθεί στο Ηράκλειο και προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην κοινωνία, την επιστήμη και τον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης, για πρώτη φορά φέτος απονέμεται σε κάποιον με καταγωγή εκτός Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, «ο Λευτέρης Οικονόμου υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αρχικούς ιδρυτές του ακαδημαϊκού και ερευνητικού οικοσυστήματος της Κρήτης. Από αυτούς που είχαν το όραμα, αλλά ακόμα πιο σημαντικό, είχαν τη γνώση και την ικανότητα να μετατρέψουν το όνειρό τους σε κάτι πολύ πραγματικό και απτό: Ένα Ίδρυμα στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο κοντά, ποιοτικά, στα καλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά πανεπιστήμια. Στα χνάρια αυτών των ανθρώπων οφείλουμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε, επιμένοντας σε στόχους ακαδημαϊκής αριστείας, στελεχώνοντας το Ίδρυμα μέσω της ενεργητικής προσέλκυσης καθηγητών από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα, υπηρετώντας με συνέπεια την εξωστρέφεια, τον διεθνή προσανατολισμό και την προσέλκυση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, και τέλος μένοντας μακριά από πολιτικές επιρροές».  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: