Σχολεία: Αυξήθηκαν τα λύκεια με κρούσματα κορονοϊού

Σχολεία: Αυξήθηκαν τα λύκεια με κρούσματα κορονοϊού

: Διπλασιάστηκαν τα λύκεια στα οποία υπάρχουν πλέον κορονοϊού από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο τα λύκεια που έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού είναι τα διπλά από την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες λειτουργείας των – οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες στις 12 Απριλίου – τα λύκεια στα οποία είχαν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού ήταν 57.

Το βράδυ της Κυριακής, όμως, ο αριθμός αυτός είχε φτάσει τα 117 ενώ πλέον πλησιάζει τα 160.

Από τα 117 λύκεια με κρούσματα , στα 111 αποφασίστηκε η μερική αναστολή των μαθημάτων για τμήματα στα οποία καταγράφηκαν κρούσματα ενώ σε έξι από αυτά αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας για όλα τα τμήματα και η επιστροφή των μαθητών τους σε τηλεκπαίδευση.

Όσον αφορά τα ειδικά σχολεία:

  • 10 μονάδες λειτουργούν με μερική αναστολή
  • 20 λειτουργούν κανονικά
  • Σε επίπεδο ποσοστών σε πλήρη αναστολή βρίσκεται το 1,19% των σχολικών μονάδων της χώρας και σε μερική αναστολή το 0,46%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του , η εισήγηση του προς την επιτροπή των ειδικών είναι το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης τονίζει, ωστόσο, στο Newsbomb πως το άνοιγμα των και των γυμνασίων θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ημερομηνίες και οι αποφάσεις για τα σχολεία αναμένονται το επόμενο διάστημα, αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας», ανέφερε.

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 20/4

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !