Σχέδιο δράσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/12/2018 - 09:47 | Author: Newsroom Ipaidia

«Προτεινόμενο σχέδιο δράσεων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.ενάντια στις προθέσεις του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για το νέο σύστημα »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων και τις συλλογικές αποφάσεις που ελήφθησαν μέσα από εποικοδομητικές και δημοκρατικές διαδικασίες ενημερώνει για το σχέδιο δράσεων που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες, εφόσον όπως διαρρέεται από δημοσιογραφικές πληροφορίες την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας ανακοινώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο σύστημα διορισμών.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α δηλώνει με κατηγορηματικό και έντονο τρόπο ότι δε θα ανεχτεί σε καμία περίπτωση το σχέδιο που απεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας να μην εξασφαλίσει την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ως το κυρίαρχο κριτήριο διορισμού.Η προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. σε δομές της Ειδικής, της Γενικής Εκπαίδευσης και στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. (Κ.Ε.Σ.Υ.) είναι αδιαπραγμάτευτη για την Ομοσπονδία και δε θα πρέπει να είναι ισοβαρής με τα άλλα δύο κριτήρια (ακαδημαϊκά και κοινωνικά) που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Παιδείας αλλά θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο.

Η Ομοσπονδία δε θα συμφωνήσει να βρεθούν συνάδερφοι Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στην ανεργία, συνάδερφοι που όλα αυτά τα χρόνια παρείχαν αδιαλείπτως και σε όλα τα σημεία της Ελλάδας τις υπηρεσίες τους σε δομές της Εκπαίδευσης με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.

Απαιτούμε λοιπόν τηνκάλυψη όλων των κενών σε Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. τώρα με μόνιμους διορισμούς. Δηλώνουμε κατηγορηματικά και με όλες μας τις δυνάμεις ότι δε θα δεχθούμε να μην πάρουμε ως Ομοσπονδία το ποσοστό των κατανομών που αναλογεί στους κλάδους μας.

Καλούμε όλους τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση του σχεδίουσυστήματος των διορισμώνσεπερίπτωσηπουβρίσκεταισεαντίθετηκατεύθυνσηαπό όσαωςΟμοσπονδία διεκδικούμε θα μας βρει στους δρόμους.

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso