Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Πανεπιστημίου 44, 2ος όροφος) με στόχο την καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του ΚΜΟΠ και του Υπουργείου Παιδείας, για την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, μέσω του προγράμματος LiveWithoutBullying.com, διοργανώνεται μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν και θα τιμηθούν οι προσωπικότητες, οι φορείς και οι εταιρίες που έχουν στηρίξει τις δράσεις του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παράλληλα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τον μεγαλύτερο φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης, που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Βετεράνων της Barcelona, με τη συμμετοχή του Μιχάλη Χατζηγιάννη ως εθελοντή της δράσης και με την παρουσία 12.000 μαθητών και εκπαιδευτικών και με τον τίτλο «Κάνουμε Ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #5».

Μεταξύ των προσωπικοτήτων, των φορέων και των επιχειρήσεων που θα τους απονεμηθεί τιμητική πλακέτα για τη στήριξή τους στο πρόγραμμα και τις δράσεις αυτού, είναι η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ ΗΕLEXPO κ. Αναστάσιος Τζήκας, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, κ.κ. Γιώργος Κόσυβας και Αλέξανδρος Κόπτσης αντίστοιχα, οι πρωταθλητές του EURO 2004 «LEGENDS 2004», αλλά και οι εταιρίες MYMARKET, Wyndham, EUROPALSO, INTERAMERICAN, SKAG, η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αλλά και η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασιλική Αρτινοπούλου.

Επιπλέον, θα τιμηθούν αντίστοιχα με έπαινο 60 προσωπικότητες, φορείς και εταιρίες, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Νίκος Υποφάντης, η Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα ELECTRA PALACE, τα DIVANI COLLECTION HOTELS, ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, η AGAN, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η ETHELON, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, η INTERLIFE, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και Αμαζόνων κ. Μάικ Φουντεδάκης, η BRAVA, η ΜΕΒΓΑΛ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καΐτεζίδης, η ΔΕΠΑ, ο Ant1, τα GOODY’S, η Minos EMI κ.α.