Στον αέρα η αναγνώριση πτυχίων ελληνικών κολλεγίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/11/2015 - 18:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε αναστολή το ΣΑΕΠ Στον αέρα η αναγνώριση πτυχίων ελληνικών κολλεγίων

Στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων ελληνικών κολλεγίων αναφέρεται με σημερινή της ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή.

Όπως επισημαίνει η Βουλευτής Β’ Αθηνών, αρμόδιο για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων ελληνικών κολλεγίων που συνδέονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είναι το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ). Ωστόσο η εξέταση των αιτήσεων από το ΣΑΕΠ, πραγματοποιείται με εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες πτυχιούχοι κολλεγίων να υποχρεώνονται σε αναμονή μεγαλύτερη του έτους για την αναγνώριση των προσόντων τους.

Βασική αιτία της καθυστέρησης, σύμφωνα με την κ. Καραμανλή, είναι η αναστολή λειτουργίας του ΣΑΕΠ, μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και για δεύτερη φορά μέσα στο 2015. Το ΣΑΕΠ έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω των διασπάσεων και μετονομασιών που προέκυψαν σε Υπουργεία, με αποτέλεσμα να πρέπει να ορισθούν εκ νέου οι εκπρόσωποι του κάθε Υπουργείου, που συγκροτούν το ΣΑΕΠ.

Παρά την παρέλευση 2 και πλέον μηνών, το ΣΑΕΠ δεν έχει ανασυγκροτηθεί, με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση των προς εξέταση αιτήσεων.

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ τονίζει συμφωνα με το dikaiologitika.gr ότι αυτή η χρονοτριβή στερεί από χιλιάδες πτυχιούχους κολλεγίων τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και υπογραμμίζει ότι καταστρατηγείται στην πράξη τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία 36/2005, με κίνδυνο να επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τέλος η κ. Καραμανλή ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πόσες αιτήσεις για αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας εκκρεμούν και δεν έχουν εξεταστεί, καθώς και σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, προκειμένου να επισπευσθεί η εκ νέου συγκρότηση του ΣΑΕΠ και η επαναλειτουργία του.

Loading...


  • europalso

    ideascentral