Συνεργασία της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας με το ΜΜΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/12/2017 - 11:50 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνεργασία και υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 22/12/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνεργασίας για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης «Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω- Εκφράζομαι-Δημιουργώ»” το οποίο θα πραγματοποιηθεί το νέο έτος. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα μουσικών-πολιτιστικών διδακτικών επισκέψεων των μαθητών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο της Μουσικής δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών μουσικών δεξιοτήτων ώστε να γνωρίσουν βασικές αξίες της τέχνης και του πολιτισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ΠΔΕ οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Ακριτίδης και Μαρία Συργιάννη αντίστοιχα, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Μουσικών και Καλλιτεχνικών Γ. Μ. Τσερπέ και Ε. Κάρτσακα αντίστοιχα και οι συντονιστές του προγράμματος Ε. Βόλνα Φιλόλογος και Χρ. Γιαρένης Νομικός. Εκ μέρους του ΟΜΜΘ συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια κ. Μ. Χασάπη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ. Ε. Λαζαρίδης και ο Υπεύθυνος Καλλιτεχνικού προγραμματισμού κ. Π. Κουντούρης.

Αποτιμώντας τη συνάντηση ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης δήλωσε ότι, «Το πρόγραμμα έχει στόχο να τονίσει τη συμβολή της μουσικής στη ζωή μας και στον πολιτισμό, ώστε μέσα από την ενεργή συμμετοχή που θα έχουν οι μαθητές να αναπτύξουν τα ιδεώδη της ειρήνης, της αρμονικής συνύπαρξης, της μη βίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας και του δικαιώματος πρόσβασης όλων χωρίς διακρίσεις στον πολιτισμό».

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: