Ρεσιτάλ αυταρχισμού εναντίον εκπαιδευτικών !!! ( του Ι.Χρηστάκη )

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/10/2013 - 01:04 | Author: Newsroom Ipaidia
( του Ι.Χρηστάκη )
Μετά την αποτυχημένη απεργία διαρκείας μας, κρεσέντο αυταρχισμού από το Υπουργείο.Νομοθετικές ρυθμίσεις, προεδρικά διατάγματα και τροπολογίες ,τελειωτικοί κόλαφοι σε ένα κλάδο που παραπαίει.Δόθηκε πλέον η χαριστική βολή σε τούτο το επάγγελμα που ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ και ΤΙΜΗΣΑΜΕ.
1.Παραμύθι η απόδοση οργανικής.Απλά , καθίστανται ευκολότερες οι απολύσεις τώρα, ανά σχολική μονάδα.Μάλιστα με αξιολογήσεις εξπρές, με βάση τη νέα μοριοδότηση, στόχος τους είναι οι εκπαιδευτικοί με 20 χρόνια υπηρεσίας και άνω.Είναι οι "κροίσοι" των 1000 έως 1400 ευρώ, μηνιαίως. (Γι' αυτό , σκανδαλωδώς, πριμοδοτήθηκε με 30 μόρια ο διορισμός μέσω ΑΣΕΠ, και δόθηκαν μόνο 5 μόρια στους διορισμένους με επετηρίδα!!!!)
Είναι ΓΕΛΟΙΟ και ΑΠΕΧΘΕΣ να τιμωρείς εκπαιδευτικούς, υπομοριοδοτώντας τους, επειδή στα χρόνια τους δεν υπήρχε ΑΣΕΠ!!! Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!
2.Η συμπλήρωση ωραρίου σε 5 σχολεία είναι η Μανωλάδα της εκπαίδευσης, εισάγει τη δουλεία ανοιχτά και ξεδιάντροπα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας!!!
3.Οι 30 μαθητές ανά τμήμα=ομολογία αδιαφορίας για το ποιος θα μάθει και αν θα μάθει γράμματα.
4.Το κτύπημα κάρτας , το παρουσιολόγιο της ντροπής ,βασισμένο σε μια ακόμη παθογένεια του δημοσίου, τους λίγους συστηματικούς κοπανατζήδες, είναι το κερασάκι στην τούρτα. Έρχεται να πλήξει αυτούς που πραγματικά εργάζονταν και δεν είχαν το μέσο, την υψηλή κάλυψη για να λείψουν από τα καθήκοντά τους.Οι συστηματικοί κοπανατζήδες θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν , απολαμβάνοντας την εύνοια αυτών που πάντα τους προστάτευαν.Αμφιβάλλω,αν πουθενά στον κόσμο εφαρμόζεται κάτι τέτοιο.
***Δε θα μακροημερεύσει γιατί οι ίδιοι οι Διευθυντές των σχολείων δε θα το αντέξουν.
Υστερόγραφο:Στα παλαιότερα των υποδημάτων των ιθυνόντων καταγράφηκε η αγωνία μου για τη στελέχωση των σχολείων με καθηγητές μουσικής.Οδεύουμε , τις επόμενες πέντε εβδομάδες,προς τις δύο ημερομηνίες τέλεσης γιορτών και απόδοσης τιμής σε αυτούς τους λίγους, αρχικά, "τρελούς", των εθνικών αντιστάσεων μας (αλβανικό έπος, αγώνας κατά των Γερμανών, εξέγερση Πολυτεχνείου) χωρίς μαθητικές χορωδίες και ορχήστρες.Τόση απαξίωση πια!!!
Χρηστάκης Ιωάννης
Φιλόλογος στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Μέλος ΣΎΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης.


  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso