Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση παιδικού σταθμού στο υπουργείο Πολιτισμού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/02/2019 - 17:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο ιδρύεται στο υπουργείο, ρυθμίζονται θέματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου και καταργείται ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται και η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του π.δ. 147/2017 (Α'192) κατά το μέρος που αφορούν στη στελέχωση της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Με την τροπολογία, ορίζονται τα τυπικά απαραίτητα προσόντα για τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου, προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα ανάληψης υπηρεσίας των αποσπώμενων υπαλλήλων και διαγράφεται η πρόβλεψη αναγνώρισης χρόνου απόσπασης ως χρόνου πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου τμήματος. Τη σχετική ρύθμιση υποστήριξε στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε ότι, πέραν των συγκεκριμένων αλλαγών που γίνονται, το πιο ουσιαστικό είναι να καταστεί ουσιαστική η παρουσία της χώρας μας σε αυτούς τους Οργανισμούς.

«Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα η πραγματικότητα. Ουσιαστική παρουσία σημαίνει και να συμμετέχουμε ενεργά και να έχουμε ως χώρα άποψη για τα θέματα και τις πολιτικές που συζητούνται και διαμορφώνονται. Το δεύτερο, επίσης, σημαντικό είναι να αντλούμε γνώση, εμπειρίες και καλές πρακτικές από αυτήν τη συμμετοχή μας», τόνισε ο κ. Δραγασάκης και προσέθεσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα τους τελευταίους μήνες, τα οποία αρχίζουν και αποδίδουν.

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso