Προσλήψεις αναπληρωτών: Πλήρης κάλυψη κενών στην Α’ φάση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2016 - 00:38 | Author: Newsroom Ipaidia

: Σύμφωνα με ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ αναμένουμε στην Α’ φάση, την Τρίτη, την πλήρη κάλυψη των κενών, όπου και όπως αυτά εμφανίζονται.

: Είχαμε επισημάνει στον Υπουργό, πως η κάλυψη του 80% στην Α’ φάση, απλά σημαίνει πως 20% των τμημάτων μένουν χωρίς δάσκαλο μέχρι τη Β’ φάση και θεωρούμε πως έγινε κατανοητό και αποδεκτό (υπενθυμίζουμε εδώ πως τα λειτουργικά κενά των ΠΕ70 σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν για τις αποσπάσεις, πριν την έναρξη του σχολικού έτους, ήταν 2149). Ο αριθμός του συνόλου των θα οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα.
Η Β’ φάση των προσλήψεων θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Τμήματα υποδοχής : Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας προωθείται η εγκύκλιος προς τις περιφέρειες προκειμένου μέχρι τη Β’ φάση να έχουν γίνει οι διαπιστωτικές πράξεις και να είναι έτοιμες. Ζητάμε και πιέζουμε για επιτάχυνση των διαδικασιών, τόσο από το Υπουργείο όσο και από τις περιφέρειες και τις διευθύνσεις.

Προσφυγικές δομές: Φροντιστηριακή μέριμνα που θα περιλαμβάνει απογευματινή δίωρη προετοιμασία για την επομένη και εκμάθηση ελληνικής για μαθητές Ρομά, πρόσφυγες, μετανάστες κλπ θα περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο των δομών και θα αφορά και ΠΕ70, οι οποίοι εξετάζεται πού θα συμπληρώνουν το ωράριο τους. Προτείναμε το ολοήμερο και βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.

Ειδική και παράλληλη: Υπό συζήτηση είναι το αν θα γίνουν προσλήψεις με προσωρινούς πίνακες χωρίς όμως αυτό να είναι επιθυμητό. Την Δευτέρα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι, θέλουμε να τονίσουμε πάλι, εδώ, αυτά που είπαμε και στις συναντήσεις γνωριμίας στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και τελευταία στη Θεσσαλονίκη. Δεν είμαστε διαφορετικοί από κανέναν σας, είμαστε το ίδιο άνεργοι, το ίδιο αγχωμένοι, το ίδιο κουρασμένοι. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες επιθυμίες. Αποφασίσαμε, όχι ο καθένας μόνος του γιατί δε θα μπορούσαμε, αλλά μαζί, μια παρέα, παίρνοντας δύναμη και κουράγιο ο ένας απ τον άλλον, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε ώστε οι αναπληρωτές να έχουμε λόγο και φωνή!

Κι η παρέα αυτή μεγάλωσε! Μεγαλώνει κάθε μέρα πλέον! Πολλοί απ όσους γράφονται εκφράζουν την επιθυμία να βοηθήσουν ενεργά, άλλοι καταθέτουν προτάσεις. Όλοι θέλουν να συμβάλουν με τον τρόπο τους κι αυτό μας δυναμώνει και μας χαροποιεί!

Με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη πως μπορούμε και θα γίνουμε δυνατότεροι και αποτελεσματικότεροι, σας περιμένουμε όλους κοντά μας: https://goo.gl/forms/EsGnkHunNGR6qoX93  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso