Προσλήψεις αναπληρωτών 2020: Β΄ Φάση πρόσληψης για κάλυψη όλων των κενών ΤΩΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/08/2020 - 20:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Να γίνει ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας από τους αναπληρω(τρι)ές στη Δ/νση Ανατολικής Αττικής:
• Υποχρεωτική παρουσία μόνο στις οριστικές τοποθετήσεις !

• Οριστικές τοποθετήσεις εξ αρχής όπου δεν απαιτούνται προηγουμένως υπηρεσιακές μεταβολές (π.χ. Παράλληλη στήριξη)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ"

Δημοσιοποίηση όλων των κενών -αναγκών των σχολείων μας!

Β΄ Φάση πρόσληψης για κάλυψη όλων των κενών ΤΩΡΑ !

Η πραγματοποίηση προσλήψεων αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχ. χρονιάς , σε μια προσπάθεια το Υπουργείο να κερδίσει τις εντυπώσεις ότι δήθεν όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στη θέση τους από την 1/9 δεν μπορούν να κρύψουν:
 ότι είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας. Πάνω από 500 κενά στην Ανατολική Αττική, χωρίς να προσμετρώνται τα κενά που θα προκύψουν με την έναρξη της σχ. χρονιάς μακροχρόνιες άδειες, ολοήμερα, επιπλέον τμήματα και ανάγκες των σχολείων.
 οι τοποθετήσεις και το χρονικό περιθώριο που το Υπουργείο απαιτεί και ο τρόπος (προσωρινή τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες!!) που οι Δ/νσεις επινοούν, συνιστούν τεράστια ταλαιπωρία και κόστος για τους αναπληρωτές.

Προσλήψεις αναπληρωτών και τοποθέτηση σε πραγματικά κενά σημαίνει ότι έχουν προηγηθεί,, με το άνοιγμα πάντα των σχολείων, όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές οι υπεραριθμίες, τοποθετήσεις συναδέλφων στη διάθεση και αποσπασμένων. Είναι φανερό ότι υπάρχει αδυναμία να δώσουν τα οριστικά κενά για οριστικές τοποθετήσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων. Γι΄ αυτό είναι υπεύθυνη η πολιτική της αδιοριστίας την οποία επιβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις για πάνω από 10 χρόνια στην εκπαίδευση. Οι πάγιες ανάγκες που καλύπτουν οι αναπληρωτές μπορούν να καλυφθούν πριν την έναρξη της χρονιάς μόνο με μόνιμους διορισμούς. Μόνο οι νεοδιόριστοι μπορούν να τοποθετηθούν πριν την έναρξη της σχ. χρονιάς όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

Αυτή την πολιτική της πρόσληψης «εγκαίρως» πάει να τη φορτώσει με νέα ταλαιπωρία στους ίδιους τους συναδέλφους αλλά και στους Δ/ντες των σχ. μονάδων που επιφορτίζονται με τη γραφειοκρατική δουλειά των Δ/νσεων. Οι αναπληρώ(τρ)ιες που βιώνουν κάθε χρόνο μια απίστευτη ταλαιπωρία, οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση, καθώς πρέπει να βρεθούν από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη σε ελάχιστο διάστημα, φέτος θα βιώσουν επιπλέον την ταλαιπωρία της προσωρινής τοποθέτησης σε τυχαίο σχολείο που μονοπρόσωπα θα αποφασίσει ο Δ/ντης εκπαίδευσης.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται όμως είναι πολλά. Οι εκπαιδευτικοί, από Επαρχία ιδιαίτερα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν τυχαία και θα παρουσιαστούν σε σχολεία προσωρινά την 1η Σεπτέμβρη. Ένας αναπληρωτής που θα βρεθεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ μέχρι το Λαύριο, το Βαρνάβα και το Γραμματικό θα κληθεί σε άλλη σχ. μονάδα για οριστική τοποθέτηση. Για περίπου μια βδομάδα Θα καλύπτει (απλήρωτος κι από τον ΟΑΕΔ σε πολλές περιπτώσεις) διαμονή και μετακίνηση, δε θα μπορεί να κάνει οποιοδήποτε προγραμματισμό, θα βρίσκεται σε σχολείο που δε θα υπηρετήσει τελικά και αυτό από μόνο του σημαίνει εκτός από την προσωπική ταλαιπωρία ότι δε θα προσφέρει στις πραγματικές ανάγκες της σχ. μονάδας. Θα κληθούν τα μεροκάματα που φέτος θα πάρουν από 1/9 να τα δώσουν με το παραπάνω σε προσωρινές διαμονές και μετακινήσεις!!!

Πέρα από αδιανόητα όλα τα παραπάνω είναι και επικίνδυνα. Αν όλες οι οδηγίες δίνονται για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων και των μαθητριών τους, τότε η μετακίνηση εκπαιδευτικών από το ένα σχολείο στο άλλο μόνο αρνητικό είναι για την προφύλαξη όλων μας καθώς και για την επαρκή και σωστή ιχνηλάτηση του ιού σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα.

Με βάση όλα τα παραπάνω λέμε :

 Να γίνει ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας 1η Σεπτέμβρη για όλες/όλους. Να ακολουθήσει φυσική παρουσία στο σχολείο οριστικής τοποθέτησης. Ιδιαίτερης σημασίας η απαίτηση για ηλεκτρονική ανάληψη από τις συναδέρφισσες που βρίσκονται σε άδειες και καλούνται να διασχίσουν ατελείωτα χιλιόμετρα προκειμένου να παρουσιαστούν σε σχολεία που δε θα υπηρετήσουν με κίνδυνο την πορεία της εγκυμοσύνης, της λοχείας, του θηλασμού!

 Η δήλωση που ζητά η Δ/νση και η αποστολή στοιχείων για αναφορά στο ΕΡΓΑΝΗ μπορεί να ισοδυναμεί με ανάληψη υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση αν θέλει να συνεχίσει ακόμη και μετά την προσωρινή τοποθέτηση σε σχολική μονάδα αυτή να γίνει ηλεκτρονικά την 1η Σεπτέμβρη.

Και σε κάθε περίπτωση για τα έργα-προσλήψεις αναπληρωτών που δεν εμπλέκονται με υπηρεσιακές μεταβολές ( π.χ Παράλληλη στήριξη) μπορούν να γίνουν τοποθετήσεις με δημοσίευση όλων των κενών ανά σχ. μονάδα με δήλωση προτιμήσεων συναδέλφων μέχρι την 1/9.
Στην παράλληλη στήριξη η καθυστέρηση φοβόμαστε ότι δικαιολογείται μόνο για να προετοιμάσει η Δ/νση την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική λογική για ανάθεση 2-3 μαθητών σε κάθε εκπαιδευτικό αρνούμενη το πάγιο αίτημα και εκπαιδευτικά αναγκαίο «ένας εκπαιδευτικός σε κάθε μαθητή».

 Καλούμε τη Δ/νση να αποδεχτεί το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου και εκατοντάδων αναπληρωτών για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας.
 Καλούμε τους αιρετούς να υπερασπιστούν τους συναδέλφους υιοθετώντας τα αιτήματα του συλλόγου στο ΠΥΣΠΕ.

Απαιτούμε να γίνει και τώρα ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για όλες/όλους και να γίνουν οι δηλώσεις προτίμησης των σχολείων με πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των κενών-αναγκών στα σχολεία της Αν. Αττικής συμπεριλαμβανομένων των ολοημέρων.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: