Πού πέφτουν οι βάσεις 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/06/2016 - 01:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Βάσεις 2016 Σε μια χρονιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το νέο εξεταστικό σύστημα και τα εύκολα θέματα, οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας αναμένουν ανατροπές και βαθμολογικές «μαγικές εικόνες».

Το βέβαιο είναι ότι οι λεγόμενοι άριστοι μαθητές βιώνουν την απογοήτευση, καθώς η εξεταστική διαδικασία του περασμένου Μαΐου σίγουρα δεν τους βοήθησε να ξεχωρίσουν ούτε να αναδειχθούν με βάση τα μαθήματα στα οποία είχαν ιδιαίτερη κλίση.

Σε κάθε περίπτωση, η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την κίνηση των βάσεων είναι εφέτος παρακινδυνευμένη, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή διαδικασία λόγω του διαφορετικού εξεταστικού συστήματος.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» κάνει μια πρώτη καταγραφή της πιθανής κίνησης των εξεταστικών δεδομένων εφέτος για την εισαγωγή στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρωταγωνίστριες της εφετινής διαδικασίας οι σχολές των «αρίστων» σε μια διαδικασία που κάθε άλλο παρά ευνόησε την αριστεία. Οι Ιατρικές Σχολές είναι εκείνες που αναμένεται τελικά, παρά την ιδιαιτερότητα της περιόδου, να καταγράψουν άνοδο των βάσεών τους, σε μια χρονιά κατά την οποία ως γενική τάση βασιλεύει η πτώση. Οι Ιατρικές Σχολές κατ’ επέκταση επανέρχονται πάνω από τα 19.000 μόρια, οι Νομικές μένουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα με πιθανή μικρή πτώση, οι Παιδαγωγικές, τα Πολυτεχνικά και τα Οικονομικά Τμήματα επίσης πέφτουν– με τις πρώτες κάθετα!

Πέφτουν οι βάσεις στα Παιδαγωγικά;

Σύμφωνα με τον πίνακα του Βήματος το παιδαγωγικό της Αθήνας θα έχει ως (πιθανή πάντα) βάση τα 14.000 μόρια, της Θεσσαλονίκης τα 13.600 μόρια και της Ρόδου τα 9.500 μόρια.

Την ίδια ώρα η Νομική της Αθήνας θα έχει ως βάση τα 18.100 μόρια, ενώ η Ιατρική Αθηνών τα 19.120 μόρια!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: