Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2020 - 09:59 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 31/08/2020 - 10:00

: Γιατροί θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη – Τι θα γινει σε περίπτωση στο . Όλα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως.

– Μέτρα

Για τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος τα όλων των βαθμίδων, τη αλλά και για την διαχείριση κρούσματος κοροναϊού στις σχολικές μονάδες, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κοροναϊός αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις.

Άνοιγμα σχολείων – Eυρωπαία επίτροπος: Να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους με ασφάλεια

Άνοιγμα σχολείων- Μαγιορκίνης: Δεν έχω πειστεί ότι έχει σημασία το μέγεθος των τάξεων

Μαγιορκίνης: Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί καθολική κοινωνική προτεραιότητα

Απευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η μάσκα έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Γιατροί θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη μάσκα

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες σταθμισμένες στην ηλικία των παιδιών για τη χρήση μάσκας και ετοιμάζονται βίντεο για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ίδιο θέμα.

Τι είπε για τις αντιδράσεις σχετικά με τον όρο των 17 ατόμων ανά τμήμα

Ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι 18 με 22.

Για τις αντιδράσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση αναφορικά με τις δηλώσεις της για τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».

Ερωτηθείσα αν θα χρειαστούν και άλλα μέτρα προστασίας, τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών επικεντρώνει στην επισταμένη χρήση μάσκας, τους καθαρισμούς, τα διαφορετικά διαλείμματα, την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Πώς θα γίνεται η διαχείριση κρούσματος

Για την διαχείριση τυχόν κρούσματος σε σχολείο, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι με βάση το πρωτόκολλο θα κλείνει μόνο το τμήμα, ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για εκπαιδευτικό που εισέρχεται σε περισσότερες από μια τάξεις, τότε η υπόθεση θα αξιολογείται από τον ΕΟΔΥ.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία -Σύψας: 7 Σεπτεμβρίου γιατί μπορεί να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο

Πότε ανοίγουν τα σχολεία -Τι ισχύει με τις απουσίες: Τα τελευταία ΝΕΑ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σύψας-Γαργαλιάνος Ναι για 7 Σεπτεμβρίου -Όλα τα ΝΕΑ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: