Πότε ανοίγουν τα σχολεία: «Κλείδωσε» η ημερομηνία – Τα τελευταία ΝΕΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/09/2020 - 08:06 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 01/09/2020 - 09:15

: Δείτε ΕΔΩ την ημερομηνία – Το θα ανακοινωθεί στις 16:00 σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Αρχικά η καθυστέρηση αυτή αποσκοπεί στο να υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας από τους ειδικούς.

Επίσης ,  θα δωθεί χρόνος στις οικογένειες αρκετές ημέρες αφού επέστρεψαν από τις διακοπές τους , έτσι ώστε αν έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό, να έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα .

Tο πότε θα ανοίξουν τα θα ανακοινώσει επίσημα σήμερα η κυβέρνηση. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου (στις 16:00) θα ανακοινωθεί καθώς και τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη θεοδωρικάκο, καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Άνοιγμα σχολείων -Eυρωπαία επίτροπος: Να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους με ασφάλεια

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι ώρα θα γίνει η ανακοίνωση – Δείτε ΕΔΩ

Πάντως, όλα συγκλίνουν πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, έχει αποφασίσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι όλοι οι μαθητές θα λάβουν δωρεάν δύο ως μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, μάσκες θα λάβουν εντελώς όλοι οι μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Σε αυτή την ημερομηνία φαίνεται να καταλήγει και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, για το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «το σημείο – κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το θέμα συζητείται και στην επιτροπή για να αποφασιστεί ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις»

 

«Τα σχολεία θα πρέπει να ξεκινήσουν νωρίς γιατί το χειμώνα ίσως χρειαστεί να ξανακλείσουν εάν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας» τόνισε το πρωί στο MEGA ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Ακόμη και στο «παρά πέντε» της έναρξης της σχολικής χρονιάς, φαίνεται πως δεν υπάρχει κοινή γραμμή για το , καθώς εκτός από τις διαφοροποιήσεις σχετικά με την ημερομηνία, υπάρχουν αντίθετες απόψεις σχετικά με την επίδραση που έχει στην μετάδοση του ιού ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα αλλά και με τα εκ περιτροπής μαθήματα, μοντέλο που εφαρμόστηκε πέρυσι λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, απαιτείται να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Ανάλογη άποψη έχει διατυπώσει και ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως τουλάχιστον τις δυο πρώτες εβδομάδες οι μαθητές θα πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία εκ περιτροπής. «Η γνώμη μου είναι εκ περιτροπής και εάν όλα πάνε καλά μετά από δυο εβδομάδες να πάνε κανονικά. Νομίζω στις 7, θεωρώ ότι οι γονείς θα έχουν γυρίσει» ανέφερε ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Την ίδια στιγμή, άποψη για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 του Σεπτέμβρη εκφράζουν δυο ακόμη λοιμωξιολόγοι.

«Η γνώμη μου είναι στις 7. Υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας τι θα γίνει το χειμώνα ποια θα είναι η δύναμη της επιδημίας κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει το Δεκέμβριο» σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

«Το 7 ή το 14 δεν μας προσφέρει τίποτα, το χειμώνα θα δούμε πως θα είναι τα πράγματα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης εκτιμά πως δεν έχει πειστεί ότι προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο όφελος από τη μείωση των μαθητών στις τάξεις.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Εκπαιδευτικοί: Προτάσεις για ασφαλή έναρξη σχολικού έτους 2020-21

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Πότε ανοίγουν τα σχολεία -Σύψας: 7 Σεπτεμβρίου γιατί μπορεί να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: