Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Αγγλία: Κλείστε τις παμπ και όχι τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/08/2020 - 22:33 | Author: Newsroom Ipaidia

 – Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβριο καθώς ο αρχικος προγραμματισμος του Υπουργείου Παιδείας είναι το πρωτο κουδούνι να χτυπήσει για όλα τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβριου

– Πώς θα ανοίξουν τα με τα μέτρα για τον κορονοϊό

Το μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ, κ. Κωνσταντίνου και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλούν στο Open για το τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «πρέπει πρώτα να περάσει ο Αύγουστος και να δούμε τα κρούσματα και πώς έχουμε πάει».

Κορονοϊός: Πότε ανοίγουν τα σχολεία και πώς θα λειτουργήσουν

«Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα, τα κανονικά θα πρέπει να ανοίξουν.Από εκεί και πέρα αν χρειαστεί να βάλουν τα παιδιά μάσκες, θα τις βάλουν αλλά αυτό θα το δούμε τέλος Αυγούστου, βλέποντας τα επιδημιολογικά δεδομένα», αναφέρει.
Σε περίπτωση που τα δεδομένα για τη διασπορά του κορονοϊού είναι αρνητικά, δεν γίνεται να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά τα παιδιά θα πηγαίνουν πιθανότατα σε ομάδες, όπως είχε γίνει και την περίοδο του Μαΐου. «Θα εξεταστούν διάφοροι τρόποι για το άνοιγμα των σχολείων» είπε η κ. Παγώνη.

Ο κ. Κωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ, υπογράμμισε ότι ακόμη δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα. «Πριν δέκα μέρες η υπουργός ανακοίνωσε ότι μπορεί να ανοίξουν με δύο τρόπους τα σχολεία, ο ένας τρόπος είναι να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη με αυξημένα μέτρα προστασίας και ο δεύτερος τρόπος είναι εκείνος με τον οποίο λειτούργησαν τα σχολεία μας από τον Μάιο και μετά, δηλαδή οι μισοί μαθητές την μία ημέρα και οι άλλοι μισοί την επόμενη».

Όσον αφορά στον πρώτο τρόπο, τόνισε ότι δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις δεδομένων των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το σενάριο να υπάρχουν δυο βάρδιες – πρωινή και απογευματινή- δεν είναι τόσο πιθανό καθώς θα δυσκόλευε πολύ τον οικογενειακό αλλά και τον σχολικό και διδακτικό προγραμματισμό

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, μετά τις 20 Αυγούστου θα συναντηθεί η ΟΛΜΕ με την υπουργό Παιδείας ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση. Το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι στις 7 του Σεπτέμβρη, αν θα αλλάξει αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τις επιτροπές του υπουργείου Υγείας.

Επίτροπος Παιδιών-Αγγλία: Κλείστε τις παμπ και όχι τα σχολεία σε ένα δεύτερο κύμα

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, όλοι οι μαθητές όλων την τάξεων στην Αγγλία θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

Να δοθεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών έναντι της οικονομικής δραστηριότητας στην περίπτωση που χρειαστούν εκ νέου εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση η Επίτροπος Παιδιών για την Αγγλία, Αν Λόνγκφιλντ.
Κάλεσε την κυβέρνηση, εφόσον χρειαστεί να λάβει μέτρα, να προκρίνει το κλείσιμο παμπ και καταστημάτων αντί των σχολείων.

Με πληροφορίες από OPEN και ΣΚΑΙ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: