Πάτρα – Σχολεία: Στο 25% οι απουσίες των μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2020 - 17:23 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Η πληροφόρηση που είχαμε ως Δήμος Πατρέων, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, σχετικά την επιστροφή των μαθητών των δύο τάξεων του λυκείου και του γυμνασίου, στα σχολεία τους, ήταν πως όλα εξελίχθηκαν ομαλά», δήλωσε στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η κατάσταση που επικρατούσε στα σχολεία που επισκεφθήκαμε, μπορώ να πω ότι ήταν καλή, αφού όπως διαπιστώσαμε, οι διευθυντές και οι καθηγητές είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να τηρούνται όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει ορίσει η υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας».

Σχετικά με την προσέλευση των μαθητών, ο Τάκης Πετρόπουλος ανέφερε πως «αν και δεν υπάρχουν ακόμα τα πλήρη στοιχεία, η τάση που καταγράφεται σχετικά με την αποχή, φαίνεται να φθάνει στο 25%».

Όσον αφορά την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ο αντιδήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «όλα λειτούργησαν άψογα και δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, αφού από χθες βρισκόμασταν επί ποδός, ώστε να είμαστε έτοιμοι σήμερα».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «σήμερα ήταν αυξημένες οι ανάγκες στην Πάτρα, αφού άνοιξαν δύο μεγάλα ανοικτά στάδια και χρειάστηκε να εργαστεί και εκεί προσωπικό για την καθαριότητα, αφού και στους αθλητικούς χώρους πρέπει να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Συνεχίζοντας ο Τ. Πετρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όπως όλα δείχνουν, ο σχεδιασμός μας πήγε καλά, αλλά η μεγάλη μας αγωνία είναι τι θα γίνει την 1η Ιουνίου, δηλαδή αν θα ανοίξουν ή όχι τα δημοτικά σχολεία».

Όπως εξήγησε, «στην περίπτωση που επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά, οι περισσότεροι από τους μισούς καθαριστές και καθαρίστριες, θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία τους, αφού τώρα έχουν μετακινηθεί στα λύκεια και τα γυμνάσια». «Μέχρι τότε», συνέχισε, «καλούμαστε να βρούμε λύσεις, ώστε να παραμείνει ενισχυμένο το προσωπικό της καθαριότητας, τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», προσθέτοντας ότι «εμείς ως δήμος θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι τώρα».

«Όλα αυτά», όπως παρατήρησε, «γίνονται χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι», λέγοντας παράλληλα σε αυτό το σημείο, ότι «πρέπει να λυθεί το ζήτημα με την απασχόληση των συμβασιούχων καθαριστριών και να μονιμοποιηθούν».

ΑΠΕ ΜΠΕ

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: