: Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα. Δείτε στο όσα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

: Χωρίς όπλα οι αστυνομικοί

Διευκρινίζοντας ότι με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι ο ρόλος του σώματος είναι θα είναι αποτρεπτικός. «Θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα . Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση». ανέφερε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τέλος,ο  προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ