Πανελλήνιες 2020: Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2020 - 15:06 | Author: Newsroom Ipaidia

Πανελλήνιες 2020:  Σήμερα οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας – Όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας αναμένεται να αξιοποιηθούν για τις φετινές Πανελλήνιες 2020 που θα διοργανωθούν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τήρησης των αποστάσεων.

Κατ' επέκταση θα χρειαστούν οι αίθουσες τόσο των Λυκείων όσο και των Γυμνασίων, αλλά και σχεδόν οι διπλάσιοι εκπαιδευτικοί – επιτηρητές, κάτι που αποδεικνύεται "γρίφος" για το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", γύρω στις 12,13 ή 14 Ιουνίου όλες οι αίθουσες των Γυμνασίων ή Λυκείων της χώρας θα πρέπει να έχουν αποδεσμευθεί ώστε να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες 2020. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, θα έχουμε φέτος διπλάσια βαθμολογικά κέντρα στη χώρα καθώς και διπλάσιο αριθμό εκπαιδευτικών που θα ασχοληθούν με την αξιολόγηση των γραπτών των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις και τα μέτρα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στα εξεταστικά κέντρα δεν θα πρέπει να διαγωνίζονται πάνω από 7- 8 άτομα με αποστάσεις μεταξύ τους, καλά αεριζόμενες αίθουσες και έναρξη της διαδικασίας πολύ νωρίς το πρωί για να αποφευχθούν προβλήματα υψηλών θερμοκρασιών. Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι φέτος θα δώσουν εξετάσεις εφοδιασμένοι με μάσκες και αντισηπτικά σε αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες.

Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για ευπαθείς ομάδες, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες 2020, ενώ αναμένεται να υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που θα νοσήσουν από τον ιό.

Πανελλήνιες 2020 εν μέσω κορωνοϊού: Πώς πρέπει να το διαχειριστούν ψυχολογικά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2020

Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020: Οι εκτιμήσεις για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Θέμα ημερών οι ημερομηνίες για τις πανελλήνιες 2020 – Νωρίτερα η νέα χρονιά για τα σχολεία

   • ideascentral

    europalso

Enter your email address: