Πανελλήνιες 2020 – Κάσος : Δύο στρατιώτες θα προετοιμάσουν τους μαθητές για τις Πανελλαδικές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2020 - 18:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Κάσος : Δύο στρατιώτες – πληροφορικάριοι θα προετοιμάσουν τους μαθητές για τις . Στην Κάσο υπήρχε έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής – Η λύση δόθηκε με παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας.

Δύο στρατιώτες, που είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής, έφτασαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στην Κάσο, προκειμένου να προετοιμάσουν μαθητές του νησιού για τις στο παραπάνω αντικείμενο.

Η παραπάνω λύση δόθηκε μετά από ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς στο νησί υπήρχε έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής.
Το πρόβλημα με την προετοιμασία των μαθητών Λυκείου που θέλουν να σπουδάσουν στο αντικείμενο της Πληροφορικής επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί τα Χριστούγεννα.

Τότε μεταφέρθηκε στον Πρωθυπουργό το πρόβλημα με αίτημα να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Πανελλήνιες 2020: Όλες οι αλλαγές εδώ

Οι ενέργειες του Υπουργείου Άμυνας

Το Υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που ανέλαβε να προχωρήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος με την έλλειψη καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επικοινώνησε με την κάτοικο της Κάσου που είχε ενημερώσει για το θέμα τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Ακολούθως ο υφυπουργός μίλησε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης του ζητήματος.

Οι στρατιώτες θητείας που έφτασαν στο νησί και είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής θα βοηθήσουν τους μαθητές.

Ωστόσο, ζητήθηκε από το να τοποθετηθεί καθηγητής Πληροφορικής στο ακριτικό νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση
in.gr

Πανελλήνιες 2020: Ο «δεκάλογος» των αλλαγών

Τι αλλάζει στο Λύκειο, στις πανελλήνιες και στη λειτουργία των Πανεπιστημίων • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso